Nejste přihlášen/a.
Právě ten zakrslý stromek a ne topol...sotva jsem to zasadila,2měs zpátky,tak to roste na všechny strany.
pokud chcete radu odborníka, odborník by asi chtěl znát odrůdu a podnož, aby mohl dobře poradit.
pokud má být zakrslá, tak to bude spočívat v tom, že bude na málo rostoucí podnoži a že bude plodit na krátkém dřevě, nicméně to nemusí znamenat, že je vhodné ji mít v květináči, ale je určená normálně do země. běžná slíva má třeba 5 m navýšku (mnohdy i více), takže zakrslá může být 1,5–3 metry, pokud ji budete střihat a nebudete ji dopřávat velký květináč a živiny udržíte ji do 2 m výšky jako štíhlé vřeteno, otázkou je, jak to bude s plodností, to musíte ověřit. výhodou je, že zákrsky plodí velmi brzy, někdy i po prvním roce, nevýhodou, že mají krátkou životnost.
jednoduchá rada: stříhejte dlouhé výhony (ty nahoře), nesnažte se o vytváření kmínku a korunky, ale napak podporujte úzký vřetenovitý tvar na velmi nízkém (spíše žádném) kmínku:
Děkuji za podrobnou radu.Při koupi jsem vybrala přesně určený na terasy a zakrslý,aby nerostl k sousedům nahoře.Takže dobře,píšete 2m,to bych mohla udržovat v té výšce.Kmen zatím je mladý,větve budu také zkracovat,asi na podzim,pokud vím.
2x
Před cca 11 lety jsme zakoupily s kamarádkou dvě zakrslé slivoně. No moje má nyní cca 7 metrů na výšku
, kamarádčina cca 3 m. Na mojí zaschl roub a vyrostla podnož.
Takže koukněte se, zda vám náhodou dole neprorůstá podnož.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.