Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnojení česneku - cererit?

Od: tm odpovědí: 7 změna:

Je možné hnojit česnek klasickým hnojivem cererit - dnes cererit gold? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Ano ale jestli už není pozdě

tm
hodnocení

Jsme se vyšší výšce, tak předpokládám, že se bude sklízet později. Jsou i hnojiva přímo na česnek, ale nechce se mi do toho zase tolik investovat, když mám cererit gold))

hlavicka
hodnocení

0x

Cererit je dobré univerzální hnojivo asi téměř na všechno. Používám ho na květiny při jejích sázení. Je to ale chemie a tak bych cererit na hnojení česneku a jiné zeleniny a ovoců raději nepoužíval. To co pěstuji doma na zahradě za účelem k jídlu bych raději měl bez chemie a pokud bych to měl hnojit tak něčím přírodním.

km
hodnocení

0x

pokud vím, čenek nemá rád zálivku a také hnojení, pokud pro česnek hnojit tak s dostatečným předstihem před samotnou výsadbou (jsem laik)

hodnocení

0x

Na cererit je už pozdě. Tím nahnojte před výsadbou a při vegetaci se přihnojuje dle potřeby pouze dusíkem. Zálivku snáší dobře.

doplněno 29.05.25 15:08:

Házet teď do česneku Cererit je zbytečné. Už z něj nic nevyužije. Proč chcete teď česnek hnojit?

tm
A pokud tam trochu cereritu dám, zkazí se tím něco? Aby to třeba neslo jen do listů...
111®

když tak 5% roztok močoviny zalít nebo kouknout na web kcesnek.cz do diskuze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]