Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v parku v Kutné Hoře jsem viděla okrasný strom, který neznám. Bylo to v lednu a takhle to vypadalo. Nevíte, prosím, co je to za strom? Děkuji Jaga.
Ty plody mi připomínají pistácie.
A ta má takovýhle pistáciový plody? Já viděla prvně ted paulovnii, i když vím, že existuje, v Ploskovicích na zámku, kvetoucí, obrovská, nádherná! Říkala průvodkyně, že snad největší u nás, ne-li v Evropě. Ty květy takové podobné jako trubač, ale růžovofialkové.
Ohlížím tenhle kvetocí strom s nádhernými růžovofialovými květy a než jsem stihla vyfotit, odkvetl. Květy byly vedle jakoby pistáciových oříšků. Konečně vím, jak se ten strom u zastávky jmenuje. Je to ono, na co jste, inžinýrko, dala odkaz.
@pckop: Před těmi několika lety, kdy mi bylo velkou ctí shlédnout Vaše rostlinné kvetoucí království se už nedivím vůbec ničemu. Vy tam musíte mít ráj na zemi. Dlouho, hodně dlouho jsem vzpomínala...a taky na střevíčníky...Děkuji Vám. Jaga.
Děkuji, ano to jsou ony, ty, které jste mi kdysi ukázal. Ještě pořád v tom hustém zarostllém lese tedy rostou? Od té doby jsem je už nikdy neviděla. Ale vzpomínám na ně dodnes, byla to krása, která se vidí jen párkrát za život. U mě tedy jen jednou za život. Jaga.
@turku, to je hezké. Škoda, že do Tábora to mám daleko. 132 km. Jinak bych se ráda zúčastnila. Jaga.
Děkuji za radu, inžinýrko, viděla jsem tento strom poprvé v životě. Asi jich u nás mnoho není. Tak už budu vědět, co to v té Kutné Hoře mají. Dík. Jaga.
Hodně je jich v Kroměříži, v zahradě psychiatrické léčebny. Byla jsem v KM několikrát na dvoudenní poradě a prochodili jsme toho k večeru hodně, Květnou i Zámeckou zahradu a mimo jiné i ten park u léčebny. Tenkrát zdovna kvetly, byla půlka května 2016.
@denny, děkuji za umělecké snímky, s tím krásným zámkem v pozadí a těmi květy v popředí je to jako v pohádce. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.