Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení rostliny

Od: baresovalenka32* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit s názvem rostliny. Rostlinu jsem objevila v nádobě na hřbitově a je mi blbé ji fotit*andel*.

Vypadá podobně jako asparagus. Neroste převisle, ale nahoru jako keřík - každý šlahoun má tak 30 cm. Tuto rostlinku musím mít doma! Když to bude k identifikaci nutné dojdu ji vyfotit...*hi*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Zdravím Lenko - není to tento zahradní asparágus. Sousedka ho pěstovala na zahradě. Ale to byl keřík, možná vysoký víc než metr. Strašně pěkně vypadal v kytici růží i třeba různých kopretin. Pamatuji, že na něm byly malé kuličky.

cs.wikipedia.org/...

doplněno 11.08.09 13:59:

Mohl by to být i tento jemný pokojový, který mohou dát přes léto na hrob. Ovšem při těch lijácích by asi byl pěkně umlácený. *nevi*

katalog-rostlin.cz/... Ale je zde hodně odborníků, určitě podle popisu upřesní.

baresovalenka32*
hodnocení

Ahoj Lidko tak jsem také zapátrala mezi asparágusy a myslím že to mám!*ua* Je to 100% odrůda Asparagus densiflorus Meyers

obrazky.cz/...

v nádobě vypadá fantasticky, ale kde ji sehnat to nevím...

lidka*

Tak ji nabízejí zde: levnekytky.cz/...

doplněno 11.08.09 15:03:

a ještě tady, ale to by asi muselo být přes nějaké květinářství - těžko budou prodávat kusově. eurolank.cz/...

doplněno 11.08.09 15:08:

a v nabídce ho mají: eurolank.cz/... Tak hodně štěstí, ať se Ti to povede koupit! :)

lidka*

Tak Lenko, musím přiznat, že takovýto arparágus jsem ještě neviděla. A je skutečně moc pěkný. Zkusím také pohledat. *klik*

baresovalenka32*
hodnocení

Je to opravdu raritka nic hezčího jsem v poslední době neviděla!*zed*Na terase by se mezi kvetoucími rostlinkami opravdu vyjímala...ach jo hledám, hledám ale nic. Zkusím napsat nový dotaz...třeba ho někdo má doma a mohl by nám ho namnožit*modla*

na ten hřbitov se mi nějak nechce *sok*

obrazky.cz/...

obrazky.cz/...

myse*
hodnocení

0x

Když je to keř - není to tamaryšek?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]