Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předklíčení-extrakce semen

Od: draiv* odpovědí: 4 změna:

zdravím všechny, narazil jsem na způsob překlíčení semen -konkrétně rajčat, tzv. extrakcí.V podstatě jde o pet-láhev bez dna, dole v zátce nebo víčku má být otvůrek 0,3 mm, k čemu má vlastně sloužit nevím, asi to má být nějak provzdušňované,dokonce je tam zmínka o akvaristickém vzduchovači, prostě mám v tom guláš, nevím jak to má vlastně fungovat,ikdyž logicky by mělo-rychle a viditelně-Víte někdo něco o tom,máte nějaké zkušenosti? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

suchy*
hodnocení

2x

naházím do substrátu,přimáčknu a zaleju a rajčat mraky.Prostě plevel,zbytečně něco špekulovat.

jabraka*
hodnocení

1x

Rajčate jsou plevel.Zakoření kdykoliv a za jakých koliv podmínek,i na smetišti.Vezmu kelímek od velkého jogurtu s průhledným víčkem.Dovnitř namačknu filtrační papír a zaleju.Na papír rozprostřu semínka a zakryji víčkem.Do týdne semínka raší.

JABRAKA

111®
hodnocení

0x

já to řeším tak, že vezmu průsvitnou plastovou krabici od masa, dám do ní odličovací tampony nebo vatu, zaleji dám na to semena, zakryli druhou menší krabicí, tím vznikne improvizované pařeniště a pak čekám. Při příhodné teplotě klíčka vyrazí za 3-5dnů...pak je šoupnu do substrátu.

hodnocení

0x

To si myslím, jste narazil na nějakou podivnou vědu. ;) Obdivuji babky na trhu s neuvěřitelnou spoustou sazenic rajčat. Jedno jako druhé. Určitě nešpekulovaly nad extrakcí. *hej*Nechat v krabičce od masa na mokrém papíru naklíčit a pak do kelímků od jogurtů, s dírkami proti přelití, dole. Na světlo. Ne příliš brzy, jinak budou světle zelené nítěnky.:) A když je potřeba jen pár, za tu práci s přetahováním kelímků z okna, aby se nenachladily, aby je slunko nespálilo, aby je neofouklo, aby byly na světle, to nestojí. Babky na trhu budou určitě. *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]