Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký živý plot kolem bazénu

Od: rehen® odpovědí: 8 změna:

Potřebuji udělat živý plot kolem bazénu,nějakou dřevinou co rychle roste. Poradí mi někdo prosím co by bylo nejvhodnější. Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Začnu tím co nekupovat.A to sice tujky a cypřišky v OBI,baumaxu atd. Ceny jsou sice lákavé,ale po vlastních zkušenostech-kdy mi polovina rychle uschla už vím ,že tyto jsou strojově ,,vyorávaný" za pomocí nějakého traktoru a velká část tujek má poškozené kořeny a je tak předem určena k uschnutí.O tom jsem se přesvčil i při prozkoumání všech uschlých tujek-osobně.

Takže to zkrátím:listnaté dřeviny bych vyloučil kvuli údržbě bazénu.A tújek a cypřišku bych se nebál,ale jen od opravdového zahradníka.Já mám cypřišek Lawsonuv-culumnáris( omlouvám se nevím jak se to přesně píše) s dodržením pravidelné zálivky a hnojeni a pudy pro konifery přírustek cca 40 cm za rok.

hodnocení

Díky za radu.

myse*
hodnocení

0x

se supermarkety mám taky stejnou zkušenost. Koupili jsme tůjky (asi 15) v zahradnictví - rostou všechny

pak 8 v Bauhausu - a dvě jsou v háji...*zed*

Pokud nechcete thůje, tak je možná bobkovišěň - neopadá, ale v drsnějších krajích omrzá... nebo ptačí zob

karelstanek*
hodnocení

0x

Pokud chcete něco zajímavého, zkuste určitě bambus. Navíc opravdu rychle roste! *slunce*

www.ireceptar.cz//...

Jaký živý plot kolem bazénu
hodnocení

Díky za odpověd.

hodnocení

0x

Na léto je dobrý letní cypřišek,je to letnička a hrozně rychle roste a dobře vypadá,akorát se musí každé jaro obnovovat.Pak tůjky,smrčky,ale to je na víc let pěstování,ale poctivě 2krát-3krát ročně střihat.

karelstanek*
hodnocení

0x

je třeba si uvědomit, že dostávat pyl z bazénu je celkem otrava...to jen k tomu cypřišku

hodnocení

Díky,už jsem načerpala dost informací a rozhodla jsem do toho více investovat,kupuji vzrostlé thůje ze zahradnictví , no snad se mi ujmou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]