Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sečení s vřetenovkou

Od: vretenka odpovědí: 2 změna:
kokal jsem na netu na vřetenovou sekačku.má někdo z vás zkušenosti se sečením touto sekačkou.mám malý pozemek a tak by se mi hodilo něco malého i pro uskladnění.dík.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
A co by vás konkrétně zajímalo?
doplněno 11.05.25 19:04:

Obecně - máte-li relativně rovný pozemek, tak nebude problém. Vysokou trávu moc ráda nemá - poseče až po několikerém přejetí, tak je lepší udržovat +- stabilní výšku dle nastavení sekačky. Námaha při sekání není u ruční nijak velká - i při malém pohybu se vřetena roztočí docela rychle díky převodům (aspoň u mé), tak jde sekání snadno.

Výhodou je i šetrnost k trávě i životu v ní :)

Do sběrného koše se většina posečené trávy "naháže", tak ani není nutné hrabání

doplněno 11.05.25 19:07:

A jestli máte malý pozemek, tak se nebojte ani kosy. Pokud nejde jen o nějaké pár metrové pásy. Byť se to nezdá, tak po troše cviku jde kosení hodně rychle a jediný rozdíl by byl jen v potřebě shrabání trávy

hodnocení

0x
Elektrickou nebo ruční?
Problém jsou kamínky, jak se ztupí, neseka dobře a nože -celé vřeteno se brousí složitějc nebo tak stojí ranec.
Neni vhodná na vyšší trávu, na nerovný povrch.
Vřeteno i spodni nůž musí být dobře seřízeny
Zůstal bych u rotační sekačky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]