Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po výsevu semínek rajčat a přesazení do substrátu

Od: fred odpovědí: 4 změna:

Po výsevu semínek rajčat a přesazení do velikosti jogurtových kelímků do substrátu se mě asi po měsíci

ve výšce cca 30 cm skoro u všech z počtu 10 ks nevyvinuly listy, jsou jakoby zakroucené. Od nějaké rady jsem

se dozvěděl, že to může být špatně zvoleným substrátem, a to od výrobce, který používá i m.j. kompostéry.

Zvolil jsem substrát od fi AGRO, který prý kompostér nepoužívá, vše včera pracně přesadil a nyní čekám, jak bude

růst v novém substrátu pokračovat. Prosím o radu, zda byla chyba v substrátu?, nebo čím jiným to může být.

Děkuji Fred

Po výsevu semínek rajčat a přesazení do substrátu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rezidua herbicidů do trávníku v substrátu.

hodnocení

0x
Takhle přesně se mi kroutily rostliny rajčat v kvetniku 3 roky zpátky když jsem pouzival hnojivo od kristalonu.doted nevím čím to bylo.mozna hlínou taky to byl substrát od Agra nebo možná něco v tom hnojivu.moc článků jsem o takovéhle vadě ve vývoji nenašel.jen pár a taky se tam jen spekuluje čím to mohlo být.

fred
hodnocení

Dobrý den, moc děkuji za odpověď na moji otázku ohledně kroucení sazenic rajčat, že se jedná o

rezidua herbicidů.

Jestli se mohu ještě následně optat rádce, mám ještě čekat po přesazení sazenic do správného

substrátu, /obdržel jsem radu od fi AGRO /nebo se rajčata již nevzpamatují? Děkuji Fred

Po výsevu semínek rajčat a přesazení do substrátu #2
pckop1

Pořídil bych novou sadbu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]