Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik hnoje do nového skleníku

Od: markus odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit jakou zvolit správnou vrstvu hnoje a hlíny případně kompostu do nového skleníku. Mám vyvýšené záhony a k dispozici mám vrstvu 65cm. Jak správně rozdělit jednotlivé vrstvy? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jaký hnůj? Jestli už na něj není pozdě.
doplněno 09.05.25 14:03:

Kravský hnůj se takt pozdě na jaře zpravidla už nedoporučuje, např zde: "Hodně zahrádkářů nedá dopustit na hnůj, ale jeho jednotlivé druhy se od sebe dost liší. Zatímco na podzim můžeme do skleníku použít i proleželý chlévský hnůj, na jaře lze aplikovat už jen hnůj koňský, který se v půdě rozkládá mnohem rychleji. "

sklenikybures.cz/...

Ale třeba tu má někdo jinou zkušenost, my máme skleníky teprve pár let.

markus
hodnocení

Kravský hnůj

markus
hodnocení

Hlavně mi ted jde o to, jak silnou vrstvu hnoje tam dát a jak hluboku pod finálním povrchem? Případně jesli dát na dno ještě hlínu a pak hnůj a zase hlínu nebo kompost?

mate59

Použijte 10 cm vrstvu hnoje a tu zapravte do půdy např. vidlemi.Příště hnojte na podzim nebo brzo na jaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]