Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné teplé starty

Od: profik8® odpovědí: 7 změna:
Zdravím chtěl jsem se zeptat mám sekačku Benzinová sekačka na trávu PBM 42 A1 parkside,a mám problém když se motor zahřeje tak má opravdu hodně špatny starty.Tak jestli nějaka řada kde by mohla být přičina?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Bohatá směs, zanesený filtr sání, zimní bioúsady v karburátoru, pokud jste na zimu nevylil benzín, nevhodná svíčka, špatně nastavené ventilové vůle, slábne jiskra horkého magneta..
doplněno 07.05.25 14:40: Špatně fungující (nebo špatně používaný) sytič.

hodnocení

2x
Spíš se jedna5o vlastnost než závadu. Sytič u levných sekaček je nezávislý na teplotě, prostě defaultně je aktivní (zavřená klapka) a otevírá (vypíná) se až po roztočení motoru proudem chladícího vzduchu působícího na klapku přes plastový praporek. Nebo jsou trávou zanesena chladicí žebra válce a vzduch tak nemá dostatečný průtok k otevření klapky sytiče, případně mechanismus zadrhává, nebo je moc bohatá směs celkově, pokud je tedy na karburátoru šroubem bohatost nastavitelná. Případně se přeplavuje karburátor kvuli nečistotě v sedle jehly plováku.
Bylo to odnova, nebo se stav časem zhoršil?
fik
Sytič to má klasický gumový klobouček (pumpičku), tak to snad při teplém startu nemačká.
To, co popisujete není sytič, ale odstředivá regulace otáček.
Můj tip je ucpaný filtr vzduchu bordelem (trávou).
Aha, nekoukal jsem na konkrétní typ, bral jsem to obecně. No, ani mačkání dudlíku zatepla nejde vyloučit, znám takový, když to nechyta, vypumpovali by celou nádržku ven výfukem:)
Regulace otáček a sytič je řešen jak kde. Některý motory mají na otáčky odstředivku v bloku a praporek ve vzduchu ovládá sytič, jinde zase praporek drží otáčky a místo sytiče je dudlík, nejstarší Briggs karburátory ještě ani dudlík neměly, ale sání před tryskou skrtila pohyblivá klapka pohánějící membránu pro sání benzínu z nádržky. V profi verzích je navíc bimetal u výfuku pro blokování sytiče zatepla.

hodnocení

0x

Pravdepodobné vadné zapaľovanie, cievka sa prehreje a dochádza ku medzizávitovému skratu. Skúsil by som aj sviečku a poprípadne fajku,ak má odrušovací odpor.

vernon
To by mu zhasínala při sekání. Tím to pravděpodobně není.
Prostě se mu to ulejvá.

makk
hodnocení

0x

Jám sice jinou sekačku, ale osvědčilo se mi naopak před teplým startem dát trošku sytiče (u mě dva zoubky = cca 1/4 chodu sytiče). Mám teda ruční sytič.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]