Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem online na terasu slivoň Crimson blue nízkou jen tak na krásu,ale teď vidím,že existují i jen okrasné.Co to znamená,že nemá plody nebo,že jsou nejedlé,dokonce jedovaté?
Sotva jsem si Blue Crimson zadala do vyhledávače, tak čtu:... sklizňová zralost ... Tak plody budou tím pádem jedlé.
Za mne je divné, že si koupíte stromek a nepřečtete si o něm nic.
Liško, tazatelka ví, že si koupila rodící stromek (proto, že je krásný). Chce vědět, jestli "jen" okrasné slivoně mají taky jedlé plody. Aspoň tak jsem otázku pochopila já.
Trpasličí švestka, plodí na dvouletém a tříletém dřevě, bohaté výnosy a měla by se stříhat, což je na stránkách prodejce Starkl. Tohle je konkrétně její švestka.
Okrasné ovocnany mívají plody mnohdy kyselé, hořké a mrňavé, ale často výrazně barevné kvůli zdobení. Chápu to tak, že ta její je normálka jedlá a svým habitem zdobná..
On line nákup jsem zadala obj.v zimě vč.stromků pro syna na zahradu a prodejce je zasílal až od března.Při výběru jsem se s nabídkou jednotlivostí seznamovala,i bavila,objevovala jsem věci dle sympatie a nadšení,takže nejsem žádný odborník,ale "náhodník",tak nějak pro_ Lisku
Pro inženýrku : Děkuji za milé pochopení.
Zahradnictví a ovocnářské školky mívají své poradny. Nejspíš i ta, kde stromek tazatelka koupila. Tam může dotaz směřovat a odpověď dostane přesnější. Jo, teď to chápu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.