Nejste přihlášen/a.
Ven do záhonu bych si asi netroufla, ale na lodžii jsem je sázela už 13.4, riskla jsem. Sice mám 3 truhlíky s poklopem, ale už mají tyčky, tak se už pod poklop nevejdou, ale jsem cca 10 metrů nad zemí, tady to určitě nehrozí.
Ty truhlíky i velké květináče jsou kupované v Action někdy v březnu, pevný, 100% recyklovatelný plast, nesmrděl vůbec, made in Holland,..cenu si už přesně nepamatuji, tuším 1 truhlík s poklopem á 430 Kč? Z těch truhlíků jsem nadšená, jen jsem je už v Action potom neviděla, jinak bych přikoupila. V Lidlu je údajně měli prý také, ale snad? dražší. Rajčatům se v nich daří, ale poklop jsem už uklidila do sklepa,už se pod něj nevejdou, tak uvidíme...
Zdravím, jů, to je krása. To jsou vyvýšené květníky od Prosperplastu? Jak se osvědčily, jsou kvalitní a bytelné? Nejsou cítit dlouho plastem?
Dobrý den, to Vám přeci nemůže nikdo zakazovat. Jestli máte rád adrenalin a překvapení, tak je klidně dejte ven (maximálně zajdou ). Vážněji - pokud nezmrznou, tak v chladu jenom zastaví svůj růst (to se děje zhruba při 7°C) a nijak je tím neurychlíte. Rozumný zahrádkář počka až po "zmrzlých" a má v podstatě jistotu, že chlad neublíží (ale někdy až kroupy či plíseň). Zdravím!
P.S. U nás se sázelo tyčkové rajské ven až na Den dětí a úroda nebyla nikdy nijak ochuzena. Není důvod ke spěchu.
Pokud je nutně potrebujete dát ven, tak byste je měla alespoň na noc něčím zakrýt, přetáhnout přes ně folii apod.
Mám rajčata také doma a uvažovala, že už půjdou na zahradu. Dnes jsem ráda, že jsou prozatím na balkoně, hned za dveřmi, už kvetou. Papriky čekají v chladném pokoji na parapetu, zatím nekvetou.Rajčata už musela dostat tyčky, ještě počkám.
klidně je přes den můžete vystavit slunci a povětří venku.. Třeba se najde i opylovač. A na noc je zase schovat.. Říká se tomu otužování..Jdo o to odkud jste, já v Brně je mám už tyden v zemi...
Počkat týden dva, nebo je aspoň dobře přikrýt na noc. A spodní listy předem odstranit, aby se po přesazení necouraly v půdě a nechytily plísně a houbové choroby. Až jizvičky po listech zaschnou /za den dva/, sázet rostliny hluboko. Dobré je zešikma. Ze stonku pustí kořeny, čímž posílí a ubere jim to na výšce..
Ne. Nyní jsou u nás 3 st a bude hůř. Také přes den vynáším vše ven a večer domů. Letos jsem ušetřila místo na parapetech sázením rostlin do sáčků místo květináčků. Sáčky se v zemi rozpadnou, nemusí se přesazovat z květináčů do země. temu.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.