Nejste přihlášen/a.
asi před 6 týdny jsem dal do země 30 stroužků českého a 30 stroužků španělského česneku koupeného v supermarketu, dělám to tak roky. čím to je , že český nevylezl ani jeden a španělský všechen už má 15 cm? jsou vedle sebe, mají stejné podmínky
Vytáhnout jeden co nevzešel a koknout co se děje je to nejjednodušší jak to zjistit než psát ať sem. Třeba klíči a je třeba vyčkat. Třeba hnije a nevzejde.
Česnek ze supermarketu bych nesázela. Je napuštěn kdečím, aby zůstal dlouho pěkný a neklíčil. Je určený k jídlu, ne k sadbě a pak si ho už žádná hospodyňka nekoupí, když vyklíčí.
Koupila jsem si kilo česneku na sadbu od uznávaného pěstitele. Je to už několik let, vždycky si nechám na sadbu na další rok. A jsem moc spokojená. Jaga.
Ještě lepší je sázet česnek na podzim, čím později, tím lépe. Než přijdou mrazy. Tak v polovině listopadu, podle počasí. Přes zimu se česnek v půdě zabydlí a na jaře pak pěkně roste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.