Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám jistou-dobrou- zkušenost se sekáním touto kosou. Ale zanedlouho mi praskla v tom "držáku". Možná náhoda, šlo to svařit. Budu si kupovat dvě nové. Na Heurece najdete tři výrobce: Za cca : 220 Kč, za 400Kč a za 700 Kč. Co myslíte, je tam skutečně nárůst kvality oceli, ostří atd? Díky.
Cena by měla odpovídat kvalitě, ale.. Rozdíl ve výrobních nákladech nejhorší - nejlepší je v řádu pár korun, takže ta za dvě stovky může být lepší než ta za 700. Na dálku to rozlišit moc nejde, podle fotky částečně vidíš provedení, materiál a jeho zpracování už ne, na to už musíš mít rvrdoměr nebo aspoň zkusit jak "zvoní"
Opravdu kvalitní = nechat udělat, např. u dobrého kováře. Ale pokud to není dobrý známý, tak to nebude za pár stovek.. Nebo aby to pojal jako výzvu a nešlo mu o prachy...
Může stačit i koupenou upravit (kalení na správnou tvrdost)
Svařená může vydržet "furt" - navaříš zesílení
Kosu jsem už párkrát v ruce držel a nevybavuji si, že by nějak "zvonila". Ten spodek bývá z tak tenkého materiálu, že při poklepání spíš evokuje plech. Podle mě žádným poklepem kvalitu nerozpoznat nelze, zjistí se to až používáním, takže jedině sledovat nějaké recenze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.