Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Květinové bomby

Od: maky® odpovědí: 4 změna:

Hezký večer přeji, už jste někdo vyzkoušel "květinové bomby"? Před mnoha lety jsem si na podobném přincipu koupila obalená semínka ředkviček, krásně se vysévala, ale to byly malé kuličky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mm
hodnocení

2x

TY BRĎO!
Netušil jsem, že na špetce běžných semen a hrudce jílu lze až takhle bezostyšně rejžovat!

Ne, tohle opravdu zkoušet nebudu. Chcete-li nechat rozkvést nějaké vhodné pusté místo, kupte si raději sáček se směsí semen typu "kvetoucí louka". Některé e-shopy nabízejí různé směsi, rozlišené například podle půdní vlhkosti a dokonce i podle regionu.

Nejlepší je ovšem udělat to bez cizí pomoci: Od konce léta do podzimu sbírat v okolí semena kvetoucích bylin (raději nějaké méně běžné než třeba pampeliška). Uchovat je v papírových sáčcích (ideálně alespoň pár týdnů v chladničce kvůli chladové dormanci některých druhů) a brzy na jaře je vysít do vlhké půdy. Nebo je vysít ještě na podzim, s trochu věštším rizikem ztráty.

A pokud vám jde o "rychlé květy" na veřejných místech "jen tak", najděte si na webu téma "guerilla gardening".

hodnocení

Díky, na netu jsem právě četla nabídku a jen tak pro zajímavost jsem se ptala , zda to už někdo z rádců vyzkoušel.

makk
hodnocení

2x

Je to prostě obchodní trik. Bobma budí dojem něčeho ohromujícího, kouli hlíny se semínky by nikdo nekupoval.

hodnocení

0x

Nikdo nezná odpověď, ale strejda Gúgl ano

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]