Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, vím že k rajčatům ale nevápni se i trávník? Děkuji za radu
Skořápky se dávají slepicím, ale neptejte se mě jak, my je jen shromažďujeme a předáváme. (V zásadě je to vratný obal.)
Pavle - to Vaše "tak, jak bylo rozklepnuto" není pravda. Po rozklepnutí se skořápky musí dobře usušit. Dávám je v misce na topení, v létě na sluníčko. Pokud jsou skořápky čerstvé, dosud se zbytky bílku, slepice to cítí a začnou klovat a žrát vejce. Což není žádoucí. Dlouho pak trvá, než se:
1/ zjistí, která to dělá
2/ než se tomu odnaučí. Někdy se neodnaučí pak nezbývá, než jí ukázat troubu zevnitř.
Takže vždycky posušené, z těch už bílek necítí. Jaga.
Přesně tak! Vůbec nepochybuji, že slepice s gustem zkonzumují i skořápky nasyrovo. Ale je tam veliké riziko, že se naučí likvidovat i snesené vajíčka. Proto je nutné vždy skořápky usušit a nadrtit. Jak jsem psal, používám k tomu hmoždíř, tím se to dá nadrtit skutečně najemno a pak tento problém nenastane
Baba : Můj děda když jsem byl¨malý to házel slepicím. Často mě tam poslal s čerstvýma skořápkama a hned je sežraly. Vejce nikdy neničily a vybíral jsem je denně v kurníku. A jinak ty skořápky stejně rychle uschnou, takže ano odložit na den a pak hodit a tak jsem to také myslel např. den uschnuté to stačí. Děda byl celoživotní zahradník a chovatel a nedělal by to jinak. Opakuji snězená vejce rozklepnutá a druhý den ráno hozeno slepicím. Rvaly se a vejce neničily. Mluvím o tom drcení to je zbytečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.