Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chránit plody angreštu proti zamrznutí?

Od: boban® odpovědí: 7 změna:
Zdar
Minulý rok mi omrzly plody angreštu.
Jak tomu zamezit, mám bílou textilii, mám udělat nějakou kopuli nad ním? Pár kůlů do země a z tkaniny kopuli?
Diky
doplněno 09.04.25 12:46: Nebo stačí netkanou bílou textilii jenom položit na angrešt zhora?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, na noc/před mrazem postříkat stromek vodou a do textílie ho/korunu zabalit (ovšem, textilie půjde asi potom obtížně bez roztržení odstranit, tak bude na jedno použití). Zdravím!

liska5
hodnocení

2x

Já to připnula kolíkama na prádlo přímo shora na keř. Měla jsem té bílé netkané folie dost, tak dvojitě, a pod to lze postavit nádoby s vodou. Ten odpar taky trochu tlumí. Případně keře ještě postříkat, když mráz vysušuje.

assd1
hodnocení

2x

Stačí přehodit a zatížit rohy aby to neulítlo.. Ale vymotávat to pak z angreštu asi bude zábava *smich*

Slušně funguje obrácený květináč a pod nim svíčka - teplý květináč sáláním vyzařuje teplo a ohřívá přímo květy. Na rozdíl od samotné svíčky která ohřívá vzduch a ten uteče nahoru.

Pak klasika kropit vodní mlhou, petflašky s teplou vodou, oheň - tyhle věci ale vydrží jen pár hodin, svíčka v pohodě celou noc, velký hřbitovní i dýl.

hodnocení

Stačí přehodit a zatížit rohy aby to neulítlo.. Ale vymotávat to pak z angreštu asi bude zábava *smich*

riva
hodnocení

2x

Minulý rok byl výjimečný. Letos snad nic takového nehrozí. Ale netkaná fólie chrání.

hodnocení

to by mě naštvalo, posichroval jsem to

Nevím co mám za odrůdu, plody rostou rychle, budou tak za 2 měsíce zralé

hodnocení

hodil jsem přes to tu textilii a dole trochu posychroval kolíčkama na prádlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]