Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skleník se zapuštěnou cestou

Od: havran® odpovědí: 6 změna:

Vážení, jak zrýt skleník se zapuštěnou cestou. Dříve jsem stál ohnutý v záhonu s rýčem. V 70 letech to již nezvládnu. No a mládež nemá nikdy čas. Nemáte nějaký tip, třeba mechanickou pomůcku. Havran

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je mnoho činností, které už člověk v letech udělat nemůže. Třeba mě v rychlosti napadá- sundání a věšení záclon, Vyměnit sezonní věci, uložené na polici pod stropem, vyčištění trouby, vymytí spodní police pod hrnci. To všechno jsou věci, na které musí člověk přivolat pomoc. Jasně že mladí nemají čas. My nebyli lepší. Je potřeba si říci a respektovat termín. Je potřeba se včas zapsat do pořadníku a ne jakože teď hned, fčil! Včera bylo pozdě.

Kapku přitvrdím, neva? Vstát sám po pádu na zem? Peklo! Ať je to doma nebo venku. Také jeden to nezvládne sám. Tam asi pořadník neplatí, ale je to hooodně náročné. ;) Je mi jasné, že musím nejprve na kolena a pak opor o ruce a pak pod sebe jedno koleno a pak druhé a vstát. Dostalo se mi školení, párkrát jsem použila, ale někdy ani to nejde. Naposledy před domem a nebýt souseda, který kouřil z okna a druhého, který šel okolo, tak tam, jak Zuzana v lázni, ležím dodnes. Co je proti tomu nějaké rytí ve skleníku?!

111®
hodnocení

0x

Elektrický rotavator a nepoužít prodloužení rukojeti?

makk

To není rytí, ale kypření. Buď se smíříte s bezorebním systémem pěstování, nebo dejte pár stovek nějakému školákovi, ať vám to zryje.

asd1
hodnocení

0x

Překopat nějakou úzkou dlouhou motyčkou, stojíš v chodbičce a ohýbat se nemusíš.. Pak to příp. můžeš otočit nějakou kratší lopatou (Fiskars dělá krátkej rýč do špičky, nebo malou hliníkovou lopatu a upravit jí..

Mládež pozvat na grilovačku s basou piv + předtim to přerejou

sitoudelamsama
hodnocení

0x
Pane Havran, naprosto chápu... no zatím můžu ale taky přijdou doby i v mladším věku, kdy to nepůjde no se svojí tvrdohlavosti se nezastavim před ničím
*zed* Musím vzpomenout s úctou na tchána který na kolenou vybíral brambory a už měl uřezany kus nohy no chápu že pokud něčím žijeme tak tu sílu dělat dál najdeme i přes odpor a výčitky druhých.
Když tu nabízejí to grilování... mám takovou silnou velkou obracečku s dřevěnou ručkou a boční hrana je zubatá tak se mi hodí na řezání větviček a ty oststni jsou zkosené a ostré, zkuste popátrat v supermarketech cenově vyjde možná jako rýč ale rozhodně lepší do ruky a pokud máte dostatečně vymrznutou hlínu tak to nebude asi ani tak umlácené...no nepisete jak jsou záhony velké nejspíš je cestička středem *palec*
sitoudelamsama
PS...ještě mě napadlo pokud to má být mechanické...co tak šnek ze starého mlýnku na maso nechat navarit nástavec a upnout do aku vrtačky nebo šroubovačky.
Akorát mlýnky asi byly litinové nevím,tak ale Šneka seženete někde i v druzstve z nějakého stroje tak vymýšlejte aspoň pocvičite i mozkové závity *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]