Nejste přihlášen/a.
Jak na nových nůžkách na větve sundat kryt břitů - Parkside PAAS 20 - Li B1? Je tam někde nějaké blokovátko? Nechci to brát násilím. Děkuji.
no nevím-proč tohle píšete -já mám tyto nůžky už druhý-třetí rok...stříhám nejen na jaře a to nejen doma... ale i dřeviny během roku-stříhají velmi dobře jak tenké větvičky ale i větve silné několik centimetrů ...a na ostří nevidím žédné změny-pořád je to ostré-já jsem s nimi spokojen-navíc jsem je doporučil sousedům a v rodině a chválí si je...
Zase až tak blede by som to nevidel. Šlapú dobre. Jediná škoda, že sa na nich nedá nastaviť polovičné otvorenie pre rýchlejší strih menších vetvičiek. Čepele brúsim priebežne diamantovým pilníkom. Raz do roka ich orovnám vymontované a spravím čiastočnú rozborku s výmenou maziva posledného prevodu. Točím dva ks nožov. Ožvýkanie je priamo úmerné marastu, do ktorého ich pustím. Nie je to úplné blátičko, ale mohlo by to byť aj lepšie.
vidím že jste nepřeháněl-ale na rozdíl od Vás já mám ostří perfektní po dvou letech a stříhám s tím mladé a staré stromy- mladé/živé/ i suché dřevo- dokonce když mi třeba spadne pilka na zem tak s tím rubu i haluze většího průměru než je těch udávaných 3 cm...vlastně tam mám jeden vroubek od toho jak jsem chtěl odstřihnout větve tuje co rostly přes plot od souseda který to má na háku a přecvakl jsem s tím i ten nosný drát plotu co trčel do prostoru s těmi větvemi u sloupku a kryl se mi za tou větví...jinak už jsem se koukl k Číňanům a mají těch nožů obrovskou nabídku za pár šestek-chce to jen poměřit a pohledat-tady za ty nože chtějí balík-zatím to ale měnit určitě nebudu-akorát jsem mašinku rozebral -vyčistil a dal novou vazelínu...pěkný den
Já sice měl dvoje nůžky parkside, ale vždy jsem je zreklamoval, poslali mi nové a původní otec opravil. Teď máme v rodině tři kusy funkčních.
Děkuji moc @bearovi za odkaz videa - nadával jsem, že jsou to čepele z bláta (ale používat se to dá na těch pár stromů...) - oproti čínským tento parkside bez potíží stříhal až 4cm tlusté větve. Čepel občas byla kvůli suché větvi dostala na frak. Už letím na čínské weby objednat čepel náhradní... ta německá totiž stojí 400 plus pošta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.