Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okrasné dýně - jak poznat zralý plod

Od: martini* odpovědí: 3 změna:

Nevíte jak poznám, že už je plod okrasné dýně "zralý"? Upadne sám nebo ho mám uthnout a kdy? Pak to mám sušit na slunci?Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechával jsem je na záhoně a sledoval zda nezačínají od spodu hnít. Pokud jsou listy zelené, tak je tam jště nechte. Pokud se vám líbí jaké jsou, tak je odřežte a nechte usušit na suchém větraném místě, nebo si nechte delší stonek a někam je pověste. Dřív jsem je podkládal na záhoně dlaždičkou kvůli vlhkosti, ale to už byla zbytečná otročina. Sluníčko tomu nevadí, ale jepší je pozvolné usychání.:)

martini*
hodnocení

Mám několik rostlin a lezou mi po zdi, takže některé plody visí ve vzduchu, asi ty velké už odřežu, rostlina pořád kvete, tak aspoň třeba udělá víc plodů, když ty velké uříznu. Děkuju

Rostou a kvetou, plodí až do konce léta, je to paráda sledovat jaké tvary a barvy příroda vytvoří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]