Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na podzim jsem zasel a ted mi vyrašilo spoustu tohoto.
Prosím o identifikaci a popřípadě jaký postřik na to, aby mi to nezabilo i trávu. Děkuji
Podle mně je to kokoška pastuší tobolka. Uvidíte, jestli vyžene uprostřed listové ružice stvol s bílými kvítky, ze ketrých se stanou takové srdíčkovité semeníky (nevyjadřuji se botanicky správně, ale tak, jak to jako laik vidím). Nechala jsem si ji nechtě vysemenit a teď se jí nemůžu zbavit, i když s ní vedu dlouhodobě boj. Proto varuji - zlikvidujte ji ještě než se stihne vysemenit! I když je to bylinka - léčivka s mnoha účinky do moji užitkové zahrady rozhodně nepatří.
Jen nástřel, trošku mi to připomíná červený polní mák, mladé rostlinky. Neměl jste nově naveženou půdu z nějaké deponie?
Ale může to být cokoliv jiného.
Když to rozemnete, ochutnáte, nevoní nějak, nechutná ostře, palčivě? Mohla by to být roketa. Jestli na ní není ještě moc brzy.
Pěkný list narovnejte a prožeňte LENSem. Ukáže Vám naši květenu. Mají to docela dobře zpracované.
Ano, minulý podzim mi byla přivezena krásná ornice. Zasel jsme dost drahou trávu a celý podzim to vypadalo skvěle. Bohužel až ted mám půlku zahrady porostlou tímto ...
Byl jsem ho ochutnat. nemá nějakou specifickou chut...taková klasická tráva :D
Rukolu mám v záhonu ( ta to zcela jistě není).
Mohu se zeptat co je ten LENSem (žádnou aplikaci s tímto názvem jsem nenašel)
Aplikaci LENS si nainstalujete přes obchod (barevný trojúhelník Obchod ...), jako každou jinou. V obchodě zadáte do vyhledávacího okýnka a mělo by Vám to najít, i s chlívečkem nainstalovat. Zkuste a případně napište. Neumím moc s IT, ale tohle jsem zvládla sama, mám obyčejný xiaomi, android.
Včera odpoledne jsem si na Vás vzpomněla. Šla jsem ze hřbitova, chytila mě sousedka a´t jdu k ní na zahradu na čaj. Šla jsem. Podél záhonu byla těchto růžic spousta, některé už měly stonky a první kvítky. Ano, byla to skutečně kokoška pastuší tobolka. Snadno se podkopne, vytáhne celá i s kořínkem, ale pokud se nechá přemnožit, proroste navzájem a je z toho koberec. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.