Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O jakký plevel jde a jak se ho zbavit?

Od: zavrel odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, na podzim jsem zasel a ted mi vyrašilo spoustu tohoto.
Prosím o identifikaci a popřípadě jaký postřik na to, aby mi to nezabilo i trávu. Děkuji

O jakký plevel jde a jak se ho zbavit?
O jakký plevel jde a jak se ho zbavit? #2
O jakký plevel jde a jak se ho zbavit? #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podívejte se na trávu. Jestli má 4 a více listů, tak stříkněte bofixem. Jestli má méně, tak posekejte. Trávu uvolníte, ona zesílí, plevel obrazí a střiknete později.

liska5
26.03.25 19:22

*palec*

hodnocení

1x

Podle mně je to kokoška pastuší tobolka. Uvidíte, jestli vyžene uprostřed listové ružice stvol s bílými kvítky, ze ketrých se stanou takové srdíčkovité semeníky (nevyjadřuji se botanicky správně, ale tak, jak to jako laik vidím). Nechala jsem si ji nechtě vysemenit a teď se jí nemůžu zbavit, i když s ní vedu dlouhodobě boj. Proto varuji - zlikvidujte ji ještě než se stihne vysemenit! I když je to bylinka - léčivka s mnoha účinky do moji užitkové zahrady rozhodně nepatří.

prostromek*
hodnocení

0x

Jen nástřel, trošku mi to připomíná červený polní mák, mladé rostlinky. Neměl jste nově naveženou půdu z nějaké deponie?

Ale může to být cokoliv jiného.

doplněno 26.03.25 15:40:

Když to rozemnete, ochutnáte, nevoní nějak, nechutná ostře, palčivě? Mohla by to být roketa. Jestli na ní není ještě moc brzy.

Pěkný list narovnejte a prožeňte LENSem. Ukáže Vám naši květenu. Mají to docela dobře zpracované.

zavrel

Ano, minulý podzim mi byla přivezena krásná ornice. Zasel jsme dost drahou trávu a celý podzim to vypadalo skvěle. Bohužel až ted mám půlku zahrady porostlou tímto ...
Byl jsem ho ochutnat. nemá nějakou specifickou chut...taková klasická tráva :D
Rukolu mám v záhonu ( ta to zcela jistě není).
Mohu se zeptat co je ten LENSem (žádnou aplikaci s tímto názvem jsem nenašel)

O jakký plevel jde a jak se ho zbavit? #4
zavrel

Prohnal jsem to skrz nějakou aplikaci a vyhodilo mi to dvě možnosti : Mak pochybný a nebo Kokoška pastuší tobolka

O jakký plevel jde a jak se ho zbavit? #5

amy®
hodnocení

0x
Mně to také připomíná roketu-rukolu, ale zdá se mi, že je ještě brzy...
liska5

Rukola by ještě nebyla tak velká a taky by měla typickou chuť. On to ochutnal a nic, prý jako tráva. Ono to brzo vyžene lodyhu a bude jasno.

liska5

Mák bývá chlupatější, nejspíš má vydatně "zakokoškováno".Vypadá to na živnou půdu. Podstatné je, že to je dvouděložné kvůli likvidaci Bofixem.

prostromek*
hodnocení

0x

Aplikaci LENS si nainstalujete přes obchod (barevný trojúhelník Obchod ...), jako každou jinou. V obchodě zadáte do vyhledávacího okýnka a mělo by Vám to najít, i s chlívečkem nainstalovat. Zkuste a případně napište. Neumím moc s IT, ale tohle jsem zvládla sama, mám obyčejný xiaomi, android.

easy-firmware.com/...

svetandroida.cz/...

km
hodnocení

0x

chemii na dvouděložní, glyfosát případně vyhubí vše včetně trávy

hodnocení

0x

Včera odpoledne jsem si na Vás vzpomněla. Šla jsem ze hřbitova, chytila mě sousedka a´t jdu k ní na zahradu na čaj. Šla jsem. Podél záhonu byla těchto růžic spousta, některé už měly stonky a první kvítky. Ano, byla to skutečně kokoška pastuší tobolka. Snadno se podkopne, vytáhne celá i s kořínkem, ale pokud se nechá přemnožit, proroste navzájem a je z toho koberec. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]