Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to může být?

Od: doutnak® odpovědí: 16 změna:
Ahoj..Nevěděl by někdo, co je to na kmeni jabloně? Respektive, čím nebo jaký škúdce nebo choroba toto způsobila? Díky;)
Co to může být?
Co to může být? #2
Co to může být? #3

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

To bude souhra více faktorů. Původně třeba jen mrazové deska, pak houba/ nejedna/ a své dokoná hmyz. Podlehne snáze strom, který má nedostatečnou výživu, málo vody, byla zvolena na to místo nevhodná odrůda, v půdě hryzci, kolem škůdci a choroby, event. v geopatogenní zóně, péče nedostatečná /zatravnění pod ním, špatný řez/, věk stromu...

km

"Geopatogenní zóna" není nic věděcky ověřeného, vlastně to neexistuje, je to pouze termín z jazyka šarlatánů

jinak s váma slouhlasím

hodnocení

km..vlastně to neexistuje..ale setkáváme se s tím..Takže to existuje..je to taková psychika..a ta je opravdu mocná..
liska5

Tak dejme tomu vhodné místo. Jsou zóny, kde rostlina, hmyz i vyšší živočich prosperují. Někde je tomu naopak, byť tam je dostatek světla, vláhy i živin. Ta citlivost vůči těmto jemným energiím vycházejícím z geologických anomálií, zlomů, pohybu vody v podzemí, lidem až na výjimky vymizela, ale zůstala v různé míře rostlinám a živočichům. Když se zdržují v jistých lokalitách prozrazuje jejich vhodnost či nevhodnost /GPZ/ pro pobyt, ustájení v daném místě. Z tisíciletých pozorování jejich chování můžeme usuzovat. Třeba v negativních zónách mají včely vyšší snůšku, daří se dubům, tetelí se nad nimi komáři, mravenci tam budují mraveniště. Ale naše koza takové místo obcházela... Neexistence důkazů není důkazem neexistence!

km
Ale ani existence. Geopatogeni zona je neco jako Buh. Kdyz nevite, svedete to na ni/na nej. Pokud verite ze existuje, tak existuje.
liska5

Pro Vás je to Bůh, pro mne jemné energie, záření. V dnešní době nanotechnologií budou měřitelné. My je navenek nevnímáme, ale mitochondrie v našich buńkách na ně reagují. I ta neviditelná buňka žije díky energii, má vlastní citlivý generátor.

km

" V dnešní době nanotechnologií budou měřitelné"Ne, nejsou měřitelné. Je zajímavé, že nikdo jejich existenci zatím neprokázal, ale vy už přesně víte, jak fungují. :-D

" Zemní záření, které by mělo vlastnosti přisuzované geopatogenním zónám, vědeckými postupy zjištěno nikde nebylo."
cs.wikipedia.org/...

Pro mě to není ani ten Bůh, pro mě to prostě a jednoduše NENÍ. Ale přít se nebudu, názorově se rozcházíme. ;)

liska5

Dnes možná nejsou měřitelné, ale brzy budou. To se taky nevědělo, že po oplození vajíčko uvolní proud nabitých atomů Zn, čímž si vytvoří ochranný světelný obal proti dalším spermiím. Ten záblesk dosud neměřitelný potvrdili Švýcaři a Američani. Před tím nesmysl, teď realita. Zatím se nám projevují GPZ zprostředkovaně, prostřednictvím rostlin a živočichů.

111®
hodnocení

0x

Strom na pokácení

hodnocení

*smich* Díky za radu.Je to jabloň kolegy..Korunu i větve má ok..plné pupenů
liska5

To tak bývá, že strom před smrtí silně zakvete.

hodnocení

V tom případě máme doma asi dvacet stromů před smrtí,které plodí celkem solidní jablka;) A jsou před smrtí více než dvacet let..

ttt
hodnocení

0x

Houbovite onemocneni

zdravopedie.cz/...

111®
hodnocení

0x

Jestli myslíte to holé dřevo tak to je způsobeno lajdáckým řezem a neisetrenim tak velkých řezu. A jak vidno dole se snaží strom zachránit proto vyhnal mladic

hodnocení

Tohle konkrétně je strom kolegy..Ale máme doma dost podobných stromů..Ano,mnohdy za to může "lajdácký řez"..Kdysi jsem stromy ořezával hlava nehlava,jak bylo "potřeba"..Nic jsem o tom nevěděl a ani internet nebo někdo, kdo by poradil,taky nebyl po ruce..Stromy žijí dál a plodí..Takže s "křížkem po funuse" je taky všelijak zachraňuji..Na těch lajdackých řezech totiž úřaduje vlnatka krvavá..Nevěděl jsem o co jde a tak jsem tam ty "pavučinky",které připomínají jakousi plíseň nechával a chodil okolo toho..Jenže pod tím kokonem žije vlnatka a ničí kůru..Po létech to vypadá třeba jako na foto..Se škúdci na jabloních jsem začal bojovat až před dvěma léty..

hodnocení

0x

U nás sa tomu vraví rakovina stromu,strom sa nedá vyliečiť. Aj výhonok na štep prenesie chorobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]