Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zalepit plechovou konvičku,koupenou už vadnou

Od: lomka odpovědí: 40 změna:

Konvička prošla pokladním pásem a ejhle doma,díra- zlomená,vypadá to,že to bylo v obchodě v regále jednoduše vypáčeno.Nějaké neškodné lepidlo,nejen na květinky,ale i petrželka/hrášek/rajčata aj.Jinak vše prohlížím,ale stalo se,opět poučena :-o

Čím zalepit plechovou konvičku,koupenou už vadnou

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sss
hodnocení

4x

Vyhodit. tohle nemá cenu opravovat. Už ta konstrukce je špatná. Lepit tavnou pistolí je na nic. To už můžete obalit izolepou.

lomka
hodnocení

Asi jj,budu hledat žlutou izolepu či kobercovou pásku ap...škoda je tak hezká a semínka šetrně kropí

sss

Ta izolepa byla nadsázka. Ta to držet nebude taky. Jedině vrátit, je tam výrobní vada- špatně je to zaletované. Nebo vyhodit a smířit se s tím. Pokud ani tak - tak to odnést nějakému klempířovi, nebo kutilovi, co má doma letovací pájku na cín. Ale počítejte s tím, že ta barva už tam nebude.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, zkuste srovnat, očistit, zdrsnit smirkem, odmastit a použít lepící tyčinky a tavnou/tavící pistoli (ale parádu už to dělat nebude). Zdravím!

Taky hlasuju pro tavné lepidlo. Jednoduché, rychlé, levné a pro daný účel snad i dostačující.

liska5
hodnocení

2x

Tohle je spíš dekorace. Snadno zrezaví při styku s vodou. Jako dekoraci bych ji použila a koupila na zalévání plastovou.

lomka
hodnocení

No plastová v zahrád.potřebách žádná výhra,ty aerodynamické tvary vyplaví semínka a ty druhé zase kropící násadu vylejí(nedrží) i s obsahem konvičky.Je pravda,že jsem koupila spíše pěknou konvičku,starodávnou,jsme měli všichni doma před x lety a petržel aj. sazeničky pokropí,neláme.

Vrátit nejde,byla poslední a je to mnohem dýl,jak 10 dní

Proč by nešla vrátit? Jedná se o evidentní vadu, nekvalitní svár. Pokud nemají jinou na výměnu, opravovat tohle určitě nebudou, takže vám vrátí peníze.

liska5

To je dekorace tak na aranže suchých kvěrů. Těmito dirkami nic nezalejete. To kropátko je nesmyslně konstruované. Čerstvě vysetá semínka v miskách je dobré špricovat postřikovačem, aby se zvlhčila půda a semínka nevyplavila. Na záhonech se zase mohou lépe udusat

lomka
hodnocení

Pro liska5 ˇNáhodou toto kropítko je nejlepší,kdyby ne,tak o tom nepíšu,sprejování je agresivní,petržel je delikátní pro pěstování,vytáhla se mi do výšky...vada je ta,že to vytéká dírou

Pokud to opravdu chcete opravovat, tak si kupte jakékoli dvousložkové epoxidové lepidlo v tubách (cena kolem 120 Kč) a kolem dokola naneste silnou vrstvu. Barvu v místě lepení trochu zdrsněte.

hodnocení

2x
Proč nevyměnit? Jinak souhlas, za chvíli bude celá rezavá.

hodnocení

2x

Za tohle nemůže manipulace. To Číňan blbě svařil už při výrobě. Pokud to jde, vrátit. Mmch, kolik to má objem? Při týhle ergonomii bych s tím zalévat asi nechtěl.

lomka
hodnocení

Jj,jste technik,také jsem to zjistila,když voda ihned protékla,aniž by se naplnila nádoba

hodnocení

2x

Reklamovat! Není vidět násilí, které pípu odlomilo. Je to jasná chyba ve výrobě.

doplněno 24.03.25 12:22:

Ahááá, tak to pak jo. :-DV tom případě já bych z konvičky udělala dekoraci. Nějaké vetvičky a kuřátka a vajíčka. A po Velikonocích bych do dna udělala dírky, nasypala zeminu a zasadila zvonečky. A paráda až na půdu až do podzimu.

doplněno 27.03.25 08:00:

Když do těch dírek nastrkáš proužky textilu, které budou čouhat ven a celé to postavíš na misku s vodou, nemusíš se delší dobu starat o zalévání. Budeš mít květináč se zásobníkem a s knoty.

lomka
hodnocení

Přiznám se,že nevím přesně,kde jsem to popadla a šla k pokladně ... Tesco nebo 2 zahrádkáři,jednoho zrušili

lomka
hodnocení

pro bankazov : určitě máš hezký nápad...potřebuji funkční konvičku,zalévá šetrně semínka,hrášek (zatím)budu je mít bez kupovaných sazenic,ale vypěstované selfbotanik

Nebudeš se trápit se svářečkou, lepidlem a jinýma blbostma, za které dáš mnohem více a stejně nebudou fungovat a koupíš novou? Co? To by nešlo?

hodnocení

2x

Obrúsiť a zavariť CO-čkom.

lomka
hodnocení

To bylo krásné,mít řemeslníky/opraváře všeho druhu v okolí

Farbu si viete ošmirgľovať sama a zavaria vám to v garážovam autoservise,za pivo možno.

hodnocení

2x
Už podle provedení kropítka je to jen dekorace. Klidně to provizorně na jedno použití zalepte tou tavkou. ať si vyzkoušíte, že jako konvička je to na prd. Pokud tedy v bytě nemáte kytky v záhonu, kdy je vám fuk, kam to teče.
lomka
hodnocení

V bytě kytky v záhonu nemám,ale mám pak mokré boty a chodbu,na terase hadici nemám,škoda v Itálii to mají :-/

Obávám se, že ta tavná pistole vyjde dráž, než nová konvička (pokud ji teda tazatelka už nevlastní). ;)

lomka
hodnocení

Ale takového něco nemají běžně,prostě mi padla do oka jsem ji musela mít a vůbec o cenu nejde,ale že bude děravá,to jsem nečekala

Dneska jsem podobnou viděl v regále v Lidlu. Takže rady jako odnést ke klempířovi, či koupit epoxidové lepidlo za více než dvojnásobnou cenu mi přijdou trošku jako úlet. Proto, máš-li, tavné lepidlo. Nebo zkus pohledat nějaké stavební zbytky jako akrylát či silikon. S trochou nadsázky třeba použitá žvýkačka. I když nějakou dobu to zatěsní i ta.
lomka
hodnocení

Z Lidlu určitě není,tam jsem nebyla ze 3 roky,mám to z ruky

hodnocení

2x
Stačí, aby to nebylo mokré ani vlhké a použít venkovní silikon..jakýkoliv..Vyskytuje se to pod spoustou názvů..Stačí, aby to bylo voděodolné..takže cokoliv v tubě připomínající silikon-venkovní;)
lomka
hodnocení

Myslíte i vteřinové lepidlo od vietnamců? Není to toxické pro rostlinky

Píšu o silikonu né o vteřinovém lepidle..

asd1
hodnocení

0x

Zahodit a pořídit něco normálního, tohle je dobrý tak pověsit na okrasu k Velikonočnímu zajícovi..

Pokud opravdu tohle tak zaletovat, tavná pistole, silikon, nebo i ta žvejkačka. Nejspíš brzy zrezne, pochybuju že pod barvou bude pozink..

Nebo koupit tu stejnou a spoj ještě v krámu zkontrolovat, tohle frkaj po tisících v potu tváře čínský děcka za hrst rejže..

spojka
hodnocení

0x
Je nějaké lepidlo říká se mu medvědí hovno
Ale nevím.nazev
Jinak.je spousta tmelů nebo dvousložkové lepidla
No spoj bude vidět
a pokud neteče dno prďňete tam mašlicku a máte hezky obal.na malý květináček na velikonoce *tuc*
spojka
PS ještě je taková černá natahovací páska lepí i pod vodou
kupovala sem v líídlu
Lepidla sem s ní spoj svodu rýny v koleně
Ale už je na vás jestli mate ráda piplačky
*hledam*

jawacek350
hodnocení

0x

Nejlepší je použití dvousložkového lepidla tzv. tekutého kovu. Pak místo můžete i přetřít. Ovšem jak píší jiní, tato konev je ergonomicky a prakticky na prdlačku, koupil bych malou plastovou s normálním kropítkem.

lomka
hodnocení

Nahoře popisuji dlouze,proč ji chci na zalívání je boží,žádné spreje na semínka a plasťáky konve neforemné nechci do bytu

bear

Až se Vám do roka ten šmejd rozpadne a utratíte za tmely a lepidla na opravu hrdla, možná se zamyslíte nad tím, proč jste si nekoupila kvalitní výrobek Kovotvar SK

shop.culinabotanica.cz/...

bear
lomka
hodnocení

pro bear : Díky,to bych si vybrala, jen kovovou s růžicí.

bear

Kropítko kovové je - mosaz

lomka

Mě fascinují ty původní tvary a materiály,možná je to na nový dotaz,ale kdybych se nebála inzerátů,tak bych zveřejnila koupi konvičky,když posoudíte,co to dalo práce takovou účelnou věc vyrobit i otřískanou,ale hrozí,že bude díravá.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]