Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bubnová nebo lištová sekačka?

Od: miras1® odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,budu muset udržovat ( sekat ) cca 2 roky pozemek o výměře 2000 m2. Má někdo zkušenosti jaká je výhodnější sekačka?Lištová nebo bubnová? Nemyslím jenom cenově, ale komplexně. Na pozemku roste jen tráva, žádné náletové dřeviny apod. Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jednoznacne bubnova. Listova se hlti, manipulace s listou pro ostreni take nic moc, musis mazat, musis serizovat, idealne, kdyz mas druheho, ktery te travu odhrabuje, pac jak najedes do posekaneho tak neseces.

Bubnovka superjednoducha na udrzbu a ostreni, krasne te bude delat radek, projede uplne vsim, kdyz projedes krtincem je to prakticky jedno.

Kdyz vezmes kamen, tak u listovky, pokud zub nevybrousis, tak musis prenytovat. Nuz u bubnove vybrousis snadno a nebo jeste snadneji vymenis za novy.

Vubec neni o cem.

Přesně. A když s bubnovkou najede na cosi brutalnejsiho tak se max ohne talíř, kterej sundáš a pomocí jemné mechaniky jako jsou svěrák, sikovky a kladivo to spravis.

trtr
hodnocení

3x

Zdravím, za mě bubnovka. Pokud na to bylo kašláno, tak lišta bude trpět a hned ji zničíte. Buben je odolnější - nože jsou otočné. Pokud si ale myslíte, že 2x ročně posečete a necháte na místě třeba 60 - 80 cm trávu, tak i za ty dva roky tak bude slušná vrstva, která bude později problém. Trávu bych zklidil alespoň do brázdy na boku.

makk
hodnocení

1x

Lepší je lištová, ale je mnohem náročnější na údržbu a seřízení, krom toho stačí kamínek a už opravujete. Takže se dnes v 99% používá bubnová, která neposeká tak hezky, má menší záběr, ale je totálně nenáročná na provoz a údržbu a je odolná.

hodnocení

0x
Co budeš s tou posečenou trávou dělat? Vozit na kompost, nebo sušit na seno?

hodnocení

No sušit to vůbec. Nejradši bych to nechal jen tak ležet do dalšího sekání

01.04.25 21:35
Mulčovač

hodnocení

0x
Bubnova. S tím jde sekat kdejakej bordel kromě stromů.
janfalc
Sekám s tím i nálet. A v pohodě. Dělám to vari Hondu Lucina.

hodnocení

0x

Lepšia je bubnová, len má menší záber. Lištová má väčší záber, no tu by ste potrebovali bezprstovú,ak nebudete zbierať trávu alebo seno. A pre vašu požiadavku by bol vhodný rovno mulčovač.

km
hodnocení

0x

záleží v jakém je pozemek stavu, ale obecně ani jedna za zmíněných, koupil bych běžnou, ale velkou a výkonou sekačku s pojezdem. jako bonus je dobře namulčovaná tráva, kterou když necháte ležet, tak se snadno ztratí

hodnocení

0x

Bubnová, disková, lištová atd, to jsou pojmy, které používají sedláci, kteří ale trávu chtějí využít, sušit.

Já bych rozhodně volil sekačku s pojezdem a velkým sběrným košem. Ceny jsou zhruba srovnatelné, spíš menší. Pokud vhodně vybereš několik vyprázdňovacích míst, ani se o moc víc nenachodíš. Jako bonus získáš pěkně osečený pozemek.

Máš-li dost peněz, můžeš si koupit traktůrek, ale na uvedenou výměru bohatě postačí klasická. Vybereš mi známou značku (třeba Stihl), jistě ji po upotřebení ještě slušně prodáš.

trtr

No souhlas i ne, tazatel "trávu" ne uplně specifikoval. Pokud je to krásná udržovaná zahrada, kde může sekat á týden, max 14 dní, ok, ale poku to je louka, kde bude 80 cm tráva, tak traktůrek nemá šanci. Navíc boule a nerovnosti nejsou pro základní traktůrky.

Nie, bubnová,disková alebo lištová kosačka sú odborné pojmy na označovanie kosačiek,nie je to len pojem sedlákov.

hodnocení

0x

Mám bubnovou a jsem spokojená. Mám ji teda na vysokou trávu.

husquarna
hodnocení

0x
Na jare posekat, sebrat a pustit tam robotickou, je to bez prace. No kecam, sem tam je potreba vymenit brity, prace na 5 minut

hodnocení

0x

Hezkej večer, pokud na pozemku roste jen tráva a nejde o žádný náročný terén, za mě bych dnes už do lištové nebo bubnové sekačky nešel. Máme podobně velký pozemek a po zkušenostech s klasickým sekáním jsme přešli na robotickou sekačku, konkrétně Anthbot Genie 600. Obrovská úspora času, minimální údržba a hlavně pravidelně posekaný trávník bez práce. Pokud nemusíte sekat přerostlou trávu jednou za měsíc, ale plánujete to udržovat v rozumném stavu, tak robot je podle mě nejlepší volba. Kupoval jsem ji na Jarabáku. Cena je sice vyšší než u klasické bubnové, ale vrátí se vám to pohodlím a úsporou času.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]