Nejste přihlášen/a.
Jednoznacne bubnova. Listova se hlti, manipulace s listou pro ostreni take nic moc, musis mazat, musis serizovat, idealne, kdyz mas druheho, ktery te travu odhrabuje, pac jak najedes do posekaneho tak neseces.
Bubnovka superjednoducha na udrzbu a ostreni, krasne te bude delat radek, projede uplne vsim, kdyz projedes krtincem je to prakticky jedno.
Kdyz vezmes kamen, tak u listovky, pokud zub nevybrousis, tak musis prenytovat. Nuz u bubnove vybrousis snadno a nebo jeste snadneji vymenis za novy.
Vubec neni o cem.
Zdravím, za mě bubnovka. Pokud na to bylo kašláno, tak lišta bude trpět a hned ji zničíte. Buben je odolnější - nože jsou otočné. Pokud si ale myslíte, že 2x ročně posečete a necháte na místě třeba 60 - 80 cm trávu, tak i za ty dva roky tak bude slušná vrstva, která bude později problém. Trávu bych zklidil alespoň do brázdy na boku.
Bubnová, disková, lištová atd, to jsou pojmy, které používají sedláci, kteří ale trávu chtějí využít, sušit.
Já bych rozhodně volil sekačku s pojezdem a velkým sběrným košem. Ceny jsou zhruba srovnatelné, spíš menší. Pokud vhodně vybereš několik vyprázdňovacích míst, ani se o moc víc nenachodíš. Jako bonus získáš pěkně osečený pozemek.
Máš-li dost peněz, můžeš si koupit traktůrek, ale na uvedenou výměru bohatě postačí klasická. Vybereš mi známou značku (třeba Stihl), jistě ji po upotřebení ještě slušně prodáš.
No souhlas i ne, tazatel "trávu" ne uplně specifikoval. Pokud je to krásná udržovaná zahrada, kde může sekat á týden, max 14 dní, ok, ale poku to je louka, kde bude 80 cm tráva, tak traktůrek nemá šanci. Navíc boule a nerovnosti nejsou pro základní traktůrky.
Hezkej večer, pokud na pozemku roste jen tráva a nejde o žádný náročný terén, za mě bych dnes už do lištové nebo bubnové sekačky nešel. Máme podobně velký pozemek a po zkušenostech s klasickým sekáním jsme přešli na robotickou sekačku, konkrétně Anthbot Genie 600. Obrovská úspora času, minimální údržba a hlavně pravidelně posekaný trávník bez práce. Pokud nemusíte sekat přerostlou trávu jednou za měsíc, ale plánujete to udržovat v rozumném stavu, tak robot je podle mě nejlepší volba. Kupoval jsem ji na Jarabáku. Cena je sice vyšší než u klasické bubnové, ale vrátí se vám to pohodlím a úsporou času.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.