Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy a jak poprvé přesadit datlovník

Od: misaj odpovědí: 2 změna:

Před několika měsíci jsem zasadila už starší datle, takže jsem nedoufala v jejich vzklíčení a nasázela 3 do jednoho květináče o průměru 10cm. Všechny tři vyklíčily a jsou z nich "bodáky" o velikosti asi 3,5cm. tak bych se chtěla zeptat, kdy bude potřeba je přesadit a jak velikou nádobu bych měla zvolit, abych je nepoškodila. Také bych chtěla vědět, jestli je vhodné přemístit je na balkon, když jsou takto mladé - pěstuji je v panelákovém bytě asi metr od okna. Předem děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

1x

Bodáky? U datlí se nejdříve vytváří poměrně rozsáhlý kořenový systém, nechápu zda-li je chcete rozsadit, či zda.li chcete pěstovat tři datlovníky v jednom květináči? jestliže se rozhodnete o rozsazení, tak bych doporučoval toto provést až tak při třech listech, neboť teď jsou kořeny příliš křehké a hrozilo by jejich poničení. Při přesazení, kde chcete mít tři rostlinky u sebe, to není až tak složité, kořenový bal se většinou neporuší, nicméně bych vzhledem k rychlosti růstu bych si dovoli tvrdit, že tak dva tři roky v tom malém květináči vydrží, nicméně přesazení do většího jim určitě prospěje - ve vývinu a i v rychlosti růstu. Doporučuji použít vyššího květináče, půda je vhodná od AGRA substrát pro palmy

misaj
hodnocení

Tím bodákem jsem myslela jeden velmi tuhý, krátký list. Já už jednou datlovník pěstovat zkoušela, nicméně narostly mu dva velmi dlouhé listy a pak se rok nic nedělo. Po přesazení zhynul. Chci je pěstovat odděleně. Děkuji za odpověď, budu čekat na třetí list

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]