Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
hledám na internetu a všude nabízejí jenom tu látku bez rámu.Mám houpačku HOlLLYWOOD. a ta stříška je rozlámaná , už jsem to různě spojoval objímků a šrouby a stejně se to ulomí jinde . Jsou to jen duté trubičky.
nevím už co s tím? Budu muset asi v LIDL Shopu novou za 1700Kč. No , ale co s tou strou , jedině to rozřezat a použít tyčky . Už si své odsloužila máme ji asi 15 let. ale mrzí mě to , že se to nedá koupit jako náhradní díl.Sedáky už jsem měnil třikrát , za sezonu to steří.
Tak třeba mi poradíte , kde to sehnat.
Děkuji Karel, důchodce z Jihlavy.
Ten rám stříšky houpačky budou snad vždycky duté trubky. Pokud bys to udělal z kulatiny (plného materiálu) tak by to značně ztěžklo.
Já jsem deformován hydraulikou. Takže jako důchodce se můžeš projít do firem, kde dělají hydrauliku v Jihlavě. Tam budou mít hydraulické trubky a možná na půjčení i ohýbačku trubek. Základní rám bys mohl naohýbat pomocí ohýbačky. Problém bude naohýbat ty výztuhy, které podpírají střechu. Tam musíš improvizovat a buď to postupně vytvaruješ gunovou paličkou nebo to naohýbáš "přes koleno".
V originále je tam jedna středová výztuha. Já jsem si dodělal ještě dvě laminátové výztuhy do střechy. Ale počítej s tím, že když koupíš ty hydraulické trubky + půjčíš ohýbačku + naučíš se s tím zacházet, tak to možná bude stát tolik. jako ta nová houpačka.
Ty trubky mohou mít různý průměr a různou tlouššťku stěny. Cokoliv bude lepší, než ten původní "plíšek". Ale trubky s tenkou stěnou se budou více detormovat, ale jsou lehčí. Trubky se silnější stěnou se ohýbají lépe, ale zase jsou těžší.
Jestli máte houpačku za 1700, tak asi jakékoli hotové řešení se té ceně bude minimálně blížit.
Nejlevměji asi vychází toto za 850, ale má to ostré okraje a musíte dořešit upevnění.
Já to v nouzi na větší houpačku dával a k upevnění jsem použil zbytky původního rámu.Díky tomu profilu to má vyšší tuhost i v podélném směru, oproti třeba trapézu, nebo vlně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.