Nejste přihlášen/a.
Je to druh pryšce a já jsem mu říkala "pistolník." Protože střílí svá semena po okolí často se v jiném květináči objeví nová "nemanželská" rostlina. Je jedovatý, roní jedovaté mléko. Nakonec, jako ostatní pryšce, co od nich čekat?
Když se začne ohýbat, vypěstujte si rostlinu novou, pokud ho musíte mít dál. Jde to velmi snadno. Já jsem se ho zbavila natrvalo. Nebylo to nic až tak hezkého, aby to zdobilo byt a abych o to pečovala. Jaga.
Tohle v bytě není žádná okrasa. Je jedovatá, střílí semena, má jedovaté a leptavé "mléko" ve stonku. Zaboha si říká. Mor domácností? Pryšec to je! V květináči by byla krásnější košatá s květy, než taková. . .
Chtěla jsem napsat, že si zaboha nemohu vzpomenout jak se jmenuje. Ale vzpomněla jsem si a špatně opravila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.