Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Euphorbia lophogona

Od: fibi® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, dostali jsme před lety tuto kytku, jenže je na moc slabém stonku a moc se převrací.
Nedala by se třeba zasadit víc hlouběji až tam kde má silný stonek? Jestli by pustila kořeny výš?

Euphorbia lophogona
Euphorbia lophogona #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

2x

Tuhle kytku jsem mela nekolik let. Pokazde se stejnym problemem - kdyz se ji darilo a vyrostla, zacala se ohybat. Ja to vyresila tak, ze jsem si vzdy vypestovala novou. Ona totiz odhazuje seminka, ze kterych se da velice snadno vypestovat nova kvetina.

hodnocení

2x

Je to druh pryšce a já jsem mu říkala "pistolník." Protože střílí svá semena po okolí často se v jiném květináči objeví nová "nemanželská" rostlina. Je jedovatý, roní jedovaté mléko. Nakonec, jako ostatní pryšce, co od nich čekat?

Když se začne ohýbat, vypěstujte si rostlinu novou, pokud ho musíte mít dál. Jde to velmi snadno. Já jsem se ho zbavila natrvalo. Nebylo to nic až tak hezkého, aby to zdobilo byt a abych o to pečovala. Jaga.

hodnocení

0x

Tohle v bytě není žádná okrasa. Je jedovatá, střílí semena, má jedovaté a leptavé "mléko" ve stonku. Zaboha si říká. Mor domácností? Pryšec to je! V květináči by byla krásnější košatá s květy, než taková. . .

doplněno 08.03.25 11:01:

Chtěla jsem napsat, že si zaboha nemohu vzpomenout jak se jmenuje. Ale vzpomněla jsem si a špatně opravila.

liska5
hodnocení

0x

Níž zasadit určitě ne.To vám v krčku vyhnije. Tak to funguje u rajčat... Ale jako rajče by se dala připevnit k tyčce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]