Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stromkový maliník, fotky?

Od: jaruska® odpovědí: 9 změna:

Stále je v různých nabídkách Malina jako stromek.Ještě mi ,ale nikdo neukázal fotku, jak vlastně ten stromek Maliny vypadá.Nevěřím, že ten, kdo si ji zakoupil si ji nevyfotil.Zajímalo by mě, jak tato Malina roste.Děkuji J.

Stromkový maliník, fotky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prostromek
hodnocení

2x

Podle obrázku to ale není klasická, naše malina, jak jsme zvyklí. Stromová malina je zavádějící název. Obrázek je asi opravdu moruše, která vytváří kmínek, je to vlastně strom.

V zahradnictví Spomyšl nabízejí spíše jinou odrůdu podobnou malinojahoda, nebo jahodomalina.

Prostě nějaké hybridy, nakřížené.

Tohoto drobného ovoce je více druhů, ani nevíme, jak se jmenují. A také rostou v jiných podmínkách (třeba na jihu).

Také je nazývají Tibetská malina, tady je něco podobného, ale asi to není totožné. To jenom na ukázku, že těch druhů po světě je nakřížených, či původních více.

csn.imadeself.com/...

insteading.com/...

Určitě bych za to nedala 1000 korun. I když morušový stromek je nabízen v těchto cenových relacích. Ovšem moruše vyžaduje určité, teplejší prostředí, /Jižní Morava/ a místo, kde sadíte, by mělo být prosté kořenů od okolních stromů, či předcházejících. Nesnese prostě jiné kořeny. Vysadila jsem dvě rostliny a obě odešly a když jsem potom pátrala, tak mi nějaký zahradník vysvětlil.

hodnocení

0x

Zkusme pominout, že je to fotomontáž a plody jsou vlastně červené moruše, ale asi takto to má vypadat... vlastní zkušenost nemám.

Stromkový maliník, fotky? #2

mate59
hodnocení

0x

Maliny pěstuji klasické,ale našel jsem toto :

zazumi.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Není to takdávno a byl tu podobný dotaz a se stejným obrázkem. Pamatuji si, že jsem napsala, aby se tazatel informoval u prodejce, jak to udělat, když se u maliníku odstraňují odplozené prýty. Jestli je nechat? A jak vůbec stříhat? A taky většina maliníků silně odnožuje, jestli budu mít za pár let květináč plný mladého maliníku.

hodnocení

0x

Řekl bych zě reálná fotka je zde.

zzoja.cz/...

zzoja.cz/...

Stromkový maliník, fotky? #3
prostromek
Projuraja- vámi vložený obrázek není vůbec reálný, ale opět nakasirovany. Zvětšenté si a zjistíte opakovaně motivy. Už se to naučili kamuflovat. V právo nahoře máte dva totožné trsy ale jeden má navíc přidány
zelený lísteček.

@prostromek no tak je kapánek vyumělkovaný.

Zde reálie.

prostromek

Ale podle videa se jedná o keře.

hodnocení

0x

Dobrý večer "jaruska", taky jsem ho v reálu ještě nikdy neviděla a myslím si, že ani vy ho neuvidíte:-D, protože jediný e-shop ZAZUMI u stromkového maliníku RASPBEARY robus idaedus á 1190 Kčs mají dovětek "TOTO UŽ NENABÍZÍME". Pár zaradnictví sice nabízí stromečkovitý malinik Raspbeary Tower á 199-299 KČ (není na kmíku) , ale reálná fota od zákazníků uvádí pouze zahradnictví Spomyšl

Stromkový maliník, fotky? #4
Stromkový maliník, fotky? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]