Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat?

Od: aneta odpovědí: 4 změna:
Zdravím, asi před 2 lety jsem si koupila v Lidlu opuncii. Byly to ty prvni dva bocni "listy" a část před zúžením. Potom začala valit jen nahoru a vytenčila se a dál vidíte jak to pokračuje. Stanoviště má stále stejné na parapetu. Zdá se,že se ji hezky daří, ale nevím co to zúžení a jak se o ni lépe postarat. Manipulace s ní je už složitá. Bojím se, aby se nezlomila. Přesazovala sem 1x do jen o trochu většího květináče. Nemáte tip, jak se o ni starat? Mám ji přesadit? Chybí ji něco když měla slabé místo i když je na okně? Co dělat aby šla spíš do šířky? Může v tenkém bodě ještě vyrůst "list"? Děkuji :)
Jak pěstovat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den, já bych sní nic nedělala (vypadá dobře) a zatím ani nepřesazovala, opuncie se přesazuje až když je květináč zcela prorostlý kořeny a jen do malinko většího květináče. Opuncie je kaktus, takže by měl být přes zimu přemístěn do chladu 6-8st.C a vůbec nezalévat.Pokud jej necháte v pokoji, tak přes zimu zalévat minimálně.Kde ji máte ummístěnou?nejlépe se ji bude dařit na slunné jižní straně.A na tom ztenčeném míste můžou klidně přírustky vyrašit. To je můj názor. *slunce*

27.02.25 11:20

Souhlas *hej* *palec*

aneta
hodnocení

Dobře moc děkuji za odpověď :). Slunce má východní na parapetu

hodnocení

1x

Ještě jsem vám zapomněla napsat*zed* abyste na jaře opuncii přihnojila kapalným hnojivem na kaktusy AGRO, je právě doporučováno i na opuncie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]