Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chci se zeptat, jestli je možné z koupeného křenu vypěstovat nový na terase v květináči asi 15 litrů a když ho vytáhnu už trochu narostlý a odříznu si kousek jestli je možné ho znovu vrátit do hlíny a poroste dál?
No, pod kořen křenu se v zahradě podkládá kámen, aby se jeho vývoj zarazil a on pak zvětšoval svůj průměr. Ale víte o tom, že se v minulosti tato rostlina pěstovala jako zahradní bohatě kvetoucí roslina? Ten kořen byl pak jen jakousi třešínkou na vrcholu... Mám ho na zahradě a jeho mohutné květenství nás loni opravdu překvapilo. Fotku jsem neudělal, škoda.
Zazelená se, ale že byste postupně sklízel, mi připadá jako nesmysl. První roky vyžene tenké kořínky a po vytržení ty, co zůstanou v půdě, vytvoří další malé rostliny, a ten ukrojený vršek se bude zase rok snažit prokořenit květináč. Ta činnost vám zabere plno času a sil s mizerným výsledkem.
Postupně můžete ubírat, kdybyste si občas koupil pořádný křen a uchovával ho ve vlhké utěrce v sáčku dole v ledničce. Pokud chcete sázet, tak někam na kraj lesa nebo v rohu zahrady, protože z toho se časem stane křenový prales. Tady na sídlišti si zasadil někdo křen k okrasnému záhonku a už je ho plno v trávníku kolem. Nezmar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.