Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám přes 20 let nádherný tchýnin jazyk, jazyky vysoké přes 1,5m, za poslední měsíc už tři odešly viz foto. Zalévám maximálně 2 krát do měsíce, 1x za měsíc přidám do zálivky hnojivo, poslední dobou se mně substrát zdál moc vyschlý tak jsem rosila (nemůže to být tím)? Lze ještě ten dobrý zbytek zachránit, zakořenit ve vodě a znovu zasadit? Děkuji za odpověď
Příčina může být v přelití/líp snese sucho/,přehnojení.Jinak je to plevel,co snese všechno.Trs rozdělte a zasaďte,to zachráníte.
Tchýnin jazyk nesmí mít teploty pod 10°C. Nenastydl Vám? V chladu mu měknou pletiva a listy se vyvrací... Jinak by to znamenalo, že měl asi moc vody, možná i nádobu bez drenáže a odtoku.
Ten se množí řízkováním, že se malé úseky listu zasadí do vlhkého písku. Né mokrého a správnou stranou! Jestli to má kořínky, tak do substrátu s podílem písku.
Ne, to určitě ne, mám ho v bytě, kde je stabilní teplota kolem 24. Asi tedy moc vody, ikdyž jak píšu, zalévám 2krát do měsíce. Odtok i drenáž má.
Jo a nekropte, a teď ani nehnojte. Jsou to rostliny suchomilné a nijak rychle nerostou, ani neplodí, tak jim hnojivo a vláha způsobí řidší nasáklejší pletiva, která snáze podléhají hnilobě, navíc když jsou ještě kropené. Tam bych použila až v létě hnojivo pro sukulenty. Určitě nehnojit čerstvě zasazené! Ono zalití a zalití je rozdíl - myslím množství vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.