Nejste přihlášen/a.
prosím zkušené zahradkáře o radu zda lze nyní nebo za jakých podmínek roubovat jablon ...ze stromu na strom...rouby bych odebral z jednoho stromu a dal na jiný, je to možné? na netu jsou různé info, chtěl bych ale pokud někdo poradí z vlastní zkušenosti...děkuji
jabloň: rouby se odebírají v zimě a roubuje se začátkem jara než začne rašit, podrobné info si jistě dohledáte, včetně toho, jaké větvičky jsou vhodné jako rouby a jakým způsobem roubovat na jaké větvě
roubování ze stromu na strom je možné také, ale dělá se v jiné období. osobně mám zkušenosti se slivoní a ta se roubuje tímto způsobem když je v největší síle, nebo těsně předtím, takže v červnu až červenci. u jabloně to bude počítám podobné.
ale koukam, ze jsem napsal peknou hovadinu, tak jeste jednou
to teda podobne neni.
jablone se roubuji pred rasenim roubu, ockuji v srpnu az zari.
chtěl jste tedy napsat, že na rozdíl od slivoní, se jabloně roubují (mimojiné ze stromu na strom) na jaře. já jsem o očkování nic nepsal. k očkování: "Během léta se očkují jabloně, hrušně, broskvoně a slivoně."ale děkuji za upřesnění.
jinak tady nějaké info pro tazatele: roubování ze stromu na strom je možné, ale u jabloně težko proveditelné, seberte proto rouby nyní a očkujte v předjaří. rouby musí být vždy zpožděné oproti podnoži.
ja bych pockal az odezni ty velke mrazy (podle yr.no), (aby roub nevymrzl), pokud bude -1 , tak to nevadi.
v patek se zkusim podivat na listecky, kdy jsem si poznamenal minuly rok datum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.