Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zdědil jsem křovinořez Oleo-Mac Sparta 26 a bohužel jsem na něm nikde nenašel - ani na víčku - jaký tam dávat
poměr oleje a benzínu.
Manuál se mi na Internetu také nedaří najít. Poradil by někdo?
A případně ještě taky jakou značku oleje?
S pozdravem,
PetrSvetr
Dě se koupit i speciálně namíchaná směs co v ní nejsou $račky pana Babiše, pravda, asi za 130Kč litr. Já jsem si ji na zkoušku koupil tady:
Olej - dávkování, název ... podle rádců.
Hlavně nepoužívejte běžné benziny. Vznikají sraženiny, které auto sežere, ale malé karburátory se rychle ucpou. Já vloni 3x rozborka karburátoru. Doporučuji Verva 100 NEOBSAHUJE standardně používaný biolíh, ale je založena pouze na bázi ETBE (ethyl terc-butylether)...
Aj keď miešanie je u tých nových olejov do benzínu 1:50 tak je vhodnejšie 1:40 . Je lepšie mazanie a píla lepšie ide. Vlastná skúsennosť. Čiže štamperlík oleja na 1 liter benzínu. A dávam stabilizátor do benzínu. Včera som akurát čistil starú pílu Stihll 044, ktorá stála cez 10 rokov. Po vyčistení filtra chytla na 5 krát a to tam bol 10-ročný benzín. Holt stará kvalita.
Zvyk je zvyk, ale obecně je to zbytečné, maximálně na zajetí. Více to kouří a svíčka se zanáší. Navíc flaška oleje 1l vydží jen "40" litrů namísto 50.
Píla husgvarna bola zabehovaná na M6A do oleja,podľa predpisu vtedy. 1:25 pomer,potom šla na M2T- pomer 1:40, potom zmena na original olej 1:50 . Vráteno na miešací pomer 1:40 na originál olej do benzínu, lepšie mazanie,nezavíja a neprehrieva sa tak.
Tak šiel vývoj v ohľade olejov, Najhorší bol M2T ,veľa sadzí vo výfuku a zanášalo to sitko zachytavajúce iskry.
Máte pravdu a již jsem to již zmiňoval. Z kontextu ale vyplynulo, že je jedná o starou pilu, která se používáním již patrně opotřebovala a postupně "adaptovala" na nový režim, ale ideální to není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.