Nejste přihlášen/a.
V cizině jsem si oblíbila před lety toto exotické ovoce,v hotelích a na oslavách jej někde dávali nahoru jako dekoraci.
Pak jsem si to ovoce v šatičkách z J.Ameriky kupovala u nás, až do doby,kdy z něho vystartoval žlutozelený pavouček a za 3 měsíce další.Uskladňovala jsem ovoce ve špajze.Takže on tam přebýval tak dlouho.Ke zděšení jsem špajz vystříkala sprejem na lezoucí hmyz a nepoužívám ji,je to děsivé.Za jakých podmínek přežívají? Má někdo znalosti o exotických pavoucích?
To klidně mohl být i náš domácí pavouk, mochyně peruánská sice pochází z J. Ameriky, ale dobře roste i u nás na záhoně. Je velmi úrodná.
Pokud roste i u nás je jen dobré,ale to ovoce se prodává v plastovém hranatém košíčku a ti pavoučci byli stejné barvy.Z venku do špajzu mám drátěné pletivo,takže jsem to přinesla na 100% v tom ovoci.Bylo to děsivé,když v tom regále či kde žilo takovou dobu.Chtěla bych vědět,jakou teplotu přežijí a naopak.
Píšete "pavouček", takže byl asi malý. Takový vám nic neudělá, neprokousne ani kůži. I kdyby byl nějaký exotický. V té spížce se určitě živí nějakým drobným hmyzem a celkově je tam spíš užitečný, než že by nějak škodil. Jinak pavouci nepatří mezi hmyz (jsou to pavoukovci) a přípravky na hmyz - pokud nemají nějakou rozšířenou působnost - na ně nebudou fungovat. Většího pavouka bych se bála...mně třeba domů pořád lezou z venku skálovky, což mi není zrovna příjemné. V dětství mě jedna kousla a dost to bolelo. Mají obří kusadla. A to je, prosím, náš domácí pavouk. Malí pavoučci mě nijak nezneklidňují, není důvod.
Tak já klidná nejsem,jinak bych sem nepsala.To byla děsná rychlost,jak on vystřelil směrem do kuchyně,barevně byl velmi nápadný fosforově žlutý s výrazným černým zdobením,detailně nevím to byl šok,ten druhý později byl stejný.Něco takového jsem nikdy neviděla.Nejsem milovník nějakých potvůrek,mám z toho hrůzu,tak proto.Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.