Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na škůdce puklice na orchideji

Od: libuse® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, jaký přípravek pomáhá proti puklicím, které napadly orchideje?
Děkuji za radu.
S pozdravem Libuše

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Strčte do substrátu Careo tyčinky.

Careo tyčinky se již několik let nevyrábí, bohužel, protže na puklice opravdu fungovaly.

hodnocení

0x

Nejspolehlivější je puklice z rostliny odstranit ručně, třeba vatovým tamponem namočeným v lihu. U orchidejí by to neměl být problém, jsou to malé rostliny a zas tolik listů nemají. Chemické prostředky moc nepomůžou, protože se nedostanou přes tvrdý štítek, pod kterým jsou škůdci schovaní. Vloni mi přes zimu puklice napadly oleandr, starý, krásný, 2 m vysoký a musela jsem se ho zbavit. Zkoušela jsem různé doporučené postřiky, nic nepomohlo.

Co se týká puklic a oleandru, také jsem to zažívala. Bylo to hrozné, obírala jsem je, větvičky umyla mýdlovou vodou, nakonec jsem se ho zbavila a už ho nechci.:(

hodnocení

0x

Doporučuji:SUBSTRAL CAREO Ultra - sprej 750ml

heureka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]