Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická sekačka s klínovým řemenem - hledám

Od: jm odpovědí: 17 změna:

Dobrý den všem.

Svého času jsem kupoval na zahradu elektrické sekačky z bazoše... díky učení mých synů se postupně tak nějak zničilo vše a já teď hledám specifickou sekačku.

Chci výhradně elektrickou - kabel za sebou tahám bez potíží, mám cca. 700m zahrady. Kdysi jsem měl elektrickou sekačku s klínovým řemenem na nůž, takže se tím v případě problému zabránilo poškození motoru. Ta mi ale už dávno odešla do křemíkového nebe a další sekačky s přímým upevněním nože na motor vydržely jen pár let.

Máte někdo elektrickou sekačku s požadovaným převodem, kdy nůž není přímo na motoru, ale je přes klínový řemen? Můžete mi prosím napsat její název? Mezi novými jsem takovou nenašel, ve vyhledávačích ani tu možnost nevidím... Ale třeba bych našel nějakou i starou na bazarech. Jen vědět co najít.

Ideální pro mne je 1800W motor a alespoň 40cm šířka.

Děkuji a přeji veselého Silvestra se zdravým probuzením v Novém roce.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hook
hodnocení

2x

Nevadís zdali chceš bubnovou nebo klasickou? Viděl jsem takovou bubnovku na bazosu samodomku - na tuším 380 V A jen za pár stovek, ale byla daleko.

Skoč si do Tesca a tam mívali podzimní nebo zimní výprodeje klasických rotačních sekaček (maďarských) od 1000 W 1500 až do asi 1800 W za pár stovek... Výkonu pak odpovídá šířka nože. Kdyžtak to bude chtít vychytat dřív podzim a oběd více tesco prodejen, oni to jsou schopni vyprodávat za 50 i 75% slevu když čistí sklady...

Mám asi 4 a porouchala se jedna tak, že se zlomil plast a nemám čas to spravovat, jinak nevím co by na tom odešlo Při normálním používání na rovině. Jsou to klasické rotační

jm
hodnocení

Díky za nápad, Tesco mě fakt nenapadlo, mrknu se. Mám zkušenosti za dlouhé roky pouze s rotační.
Raději bych na 240V, protože 400V kabel za sebou tahat se mi fakt nechce
hook

V Tescu jiný než 230 stejně nemají, ale myslím si že no podzimní výprodej už je pozdě... To musíš mít štěstí aby jsi vychytal zrovna tu chvíli kdy to dají za -75% a pak ta cena 1/4 je docela jakoby sexy.

knick
hodnocení

2x
Mám sekačku Riwall REM 3310 (nejmenší typ). Má indukční motor (bez uhlíků) a řemen. Větší typy snad mají taky řemen..
hook

Toto? sekacky.heureka.cz/...

Designově mi to přijde přesně jako to stejný z Tesca

V tesku na tom byly loga maďarský firmy Něco jako Agromotor, teď z hlavy nevím, myslel jsem že to je s přímým Náhonem od hřídele, kde tam máš ten řemen?

jm
hodnocení

Riwall PRO REM 4218 je asi největší a řemen nemá

hmm, tak oprava - podle některých textů má i řemen

hodnocení

2x

Třeba Stiga nikde nic o řemenu neuvádí, přesto tam je, viděl jsem ho i u některých dalších výrobců. To mi říká, že i když na internetu zmínku o řemenu nenajdeš, tak to ještě neznamená, že tam nemusí být.

K baterkovým sekačkám žádné komentáře nemám.

jm
hodnocení

Právě ta moje stará Stiga to měla, ale 15 let stáří už bylo znát.

hodnocení

2x

Jedna z možností, z popisu

Popis produktu elektrická sekačka na trávu SKIL 0715 AT:

Výkonný 1 400 W motor s řemenovým převodem / pohonem žacího nože

tady více...případně s ochranou motoru proti přetížení

doplněno 01.01.25 22:05:

Další je VEGA

velmi výkonný motor 1800 W

. převod otáček pomocí malého klínového řemene výrazně zvyšuje točivý moment stroje (více síly i v hustší trávě) a při nárazu nože na překážku zabrání spálení motoru a tím pádem i drahé opravě

...tichý motor, převod s klínovým řemenem výrazně zvyš... už zmiňovaný Riwall... a možná i další výrobci...

jm
hodnocení

Proklikávám a v plankach ani popisech to není, HECHT není moje oblíbená značka. Nicméně je jejich prodejna nejbližší, tak se tam zajdu mrknout. Děkuji za nápad.
jm
hodnocení

Ta Vega vypadá super

tak jsem si to porovnával... vega byla v prvním vyhledávání jedna z vybraných, ale teď se dívám, že to má stejně s Riwall PRO REM 4218 jenom plastový kolečka bez ložisek - to mívaly sekačky do 32cm a i tak se to do dvou-tří let odrbalo :(

Nicméně tříletá záruka u Riwallu, i když je to teda verze tuším z roku 2017... - to by mohlo být ok. Za tu cenu mi nepřipadne špatná.. - jen zase ten koš už je prý jen 40 litrů místo deklarovaných 45 (50 by bylo lepší)

jm
hodnocení

Po dalším večeru hledání jsem přesvědčen, že už se snad dělají pouze ty plastové varianty s přímým upevněním nože na motor. To už bych si asi radši koupil rovnou z Lidlu akumulátorovou, nedávno tu někdo taky pokládal dotaz na tuhle variantu. Když jsem se díval na recenze na webu, jsem mile překvapen, jak dobře to funguje a jak ostré a pevné jsou nože.

hodnocení

0x

Tak jestli se mi podaří, zítra pojedu do hechtu pro HECHT 1844 - nemá to sice v popisu, ale ve foto zespoda vidím náznak řemene. Recenze celkem fajn i na tu značku... a nebude to na "profi", tak snad to 4-5 let vydrží.

jm
hodnocení

Tak jsem nakonec neodolal odporu firmě hecht nakoupil se čtyřletou zárukou Riwall REM 4218.
Asi až čas ukáže jak moc dobrá volba to byla, ale děkuji všem zúčastněným za rady na pomoc při hledání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]