Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostlina, které nevadí radiátor?

Od: milkaa odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, jaká rostlina by zvládla být umístěna na parapet a nevadil by jí přitom radiátor? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, Voskovka, krásná, odolná a pokud vykvete, tak krásně voní.

liska5
hodnocení

2x

Crassula zvaná tlustice. Lze ji snadno tvarovat /jako bonsaj/.

Nepíšete, zda slunná strana nebo stín. To je důležité.

Ad voskovka. Bacha, ta tvoří dlouhé šlahouny a musí se namotávat, jinak visí na zem. A ta vůně, to je jako když se pálí bakelit.

trtr
Zdravím, voskovka šlahouny dělá, ale vůně je opravdu pěkná-kvetinová, asi máme jiný druh.
milkaa
hodnocení

Zapomněla jsem zmínit, že se jedná o západní okno :)
liska5

Tlustice, Klivie, Bromelie, Fuchsie, Begonie, Kamelie, Fitonie,...

spu
Tak na západní okno jedině fialky
liska5

Ano, takže i Saintpaulie - neboli africké fialky, zalévat spodem. On i fikus benjamínek, ale pokud je tam trochu slunce, tak jen ten panašovaný s bílými fleky, okraji. Vybírat podle velikosti parapetu, některé se až moc rozbují. To raději ty, co pomalu rostou.

milkaa
hodnocení

Všem moc děkuji :)
jiofa

liska5. U voskovky jsem musel vždy květy odstranit a ponechat max. 1-3.tta "vůně" byla fakt nesnesitelná. Možná je teď více druhů, ale ta klasika musela z bytu pryč.

hodnocení

0x

Radiátor v zimě a v létě odpolední a večerní slunko? Nic moc ideálního.

liska5
hodnocení

0x

Taky orchideje jsem měla na západním okně nad radiátorem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]