Má tuhé listy ve třech lalocích, nejsou protistojné, asi 5-7 cm, tenké liánovité stonky s kořínky. Žilky jsou tři, ne jedna hlavní. Bohužel nevím jak kvete. Moc by mě zajímalo co je to zač.
V obou případech se při dalším hledání pod latinským názvem objeví různé rostliny. Ale moje zkušenost je, že když nevím, dívám se nejdříve do pepřinců .
Já si myslím, že je to hoya. Některá z druhů voskovek. Nenáročná ostlina. Nejkrásnější je, když dostane oporu a po ní se pne. Nádherně kvete. Květy tak pronikavě, sladce voní a kapou něco jako med. Neutopte ji! Uhnijí kořínky a bude po ni.
Děvčata, eschynantus to opravdu není. Nemá ty tři lístky. Je to pepřinec. Přidávám odkaz na další f otku, průkaznější.
liska5
Žilnatinu má jako pepřenka neboli pepřinec. Peperomia.
liska5
Koukám, pepřinec má hodně odlišné druhy. Mívali jsme doma P. obtusifolia, ale tahle má nejblíž k druhu Peperomia graveolens. Tam pak jsou různé fenotypy, čili jeden druh v různých podmínkách vypadá pokaždé trochu jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.