Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor Tecumseh

Od: lorenc odpovědí: 5 změna:

Zdravím přispívající.Včera jsem dal do tepla sekačku,která na podzim nešla nastartovat.Je to 30 let stará sekačka Alko 3.5B Editionkupovaná v Rakousku.Motor Tecumseh.Moc toho neposekala,tak 50m2 ,možná dvakrát do měsíce.Otvorem po svíčce a potom i po sundání hlavy válce jsem viděl,že při točení motorem neotvírá výfukový ventil.Co se může na tom motoru podělat ,když má tuhle závadu?Díky za reakce.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli spíše nebude zalepenej karburátor starým benzinem.

Jak se po sundání hlavy kouká na neotevírající ventil?

fik
Tak u tohoto motoru snadno. Bude to archaický SV rozvod. I B&S to to do nedávna měli.
Pro tazatele: je tam jenom převod oz. kolečky na klice a plastová vačka, která zvedá ventily. Pokud se ventil skutečně nezvedá, může být chyba jenom tam (musí se rozdělat skříň). Vačka je ale společná pro oba ventily. Nedávalo by smysl, aby jeden ventil chodil a druhý ne.
vernon
Už jsem u B&S viděl tu plastovou vačku úplně sežranou od zdvihátka. Třeba to bude i tento případ.
lorenc
hodnocení

Je to tak,u tohoto mororu nejsou ventily v hlavě.Rozdělám uvidím,pak popř.roztřídím na mat.a vyhodím.

hodnocení

0x

jj,jak píší přede mnou, je tam plastová vačka -možná se jenom protáčí,ale pochybuji že ji ještě na tento motor seženete.Možná u číňana podle rozměrů...

Motor Tecumseh

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]