Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování petrželky v zimě?

Od: dominickaaa odpovědí: 6 změna:

Hezký den. Jak pěstovat kadeřavou petrželku v zimě v květníku? Lze ji nechat i venku nebo spíše v teple domova u okna?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lenny
hodnocení

2x

Mě petrželka krásně roste i v zimě venku na záhonu. Vydrží i pod sněhem, i teplotu pod nulou. V květníku nevím, jestli vydrží, nezkoušela jsem.

Pěstování petrželky v zimě?
dominickaaa
hodnocení

Takže myslíte ji zkusit vysadit teď na záhon?

lenny

Nejlepší je vysét zjara novou. Je to dvouletka. Nemá moc ráda přesazování. Zkusila bych to dát do záhonu se vší hlínou, ve které to máte teď, trochu zalét a hlínu dost ušlápnout.

dominickaaa
hodnocení

Já to nemám nikde zasazené. Chci zasít semínka.

liska5
hodnocení

1x

Pěstuji záměrně tu listovou, ta víc vydrží. Vysévám na záhony i velkého květináče v zimě, třeba o Vánocích. Ona coby semínko mráz přežije v pohodě a naopak lépe klíčí, než vysetá někdy v březnu. Jinak ještě teď sklízím na balkoně zelené lístky té stejné petržele, a to tu už víckrát mrzlo. V té zimní pauze kupuji celou kořenovou s natí /částečně nasuším/ a tahle kořenová po ukroucení dlouhých větví nějakou dobu vytváří listy. Někdo ji seřízne a zasadí vrchlík, aby tvořil lístky ve vodě nebo půdě.

doplněno 03.12.24 10:36:

Samozřejmě, že větší mráz ji sežehne. Zjara by se vyklíčená dala možná vzít dovnitř na okno, aby rostla rychleji.

hodnocení

0x

Moje zkušenost je taková, že petržel přes zimu nelze. ;) Dlouhé roky to řeším nákupem natě, nasekáním a uložením v krabičkách na mrazáku. Vedle kopru a vedle libečku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]