Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Japonské švestky, rozdíl oproti ryngli, blumě

Od: clayman® odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
Máte někdo na zahradě japonskou švestku? V čem je rozdíl oproti ryngli, blumě popř švestce? Jak chuť, tak růst, nachylnost k chorobám, mrazu atd.
Díky

Japonské švestky, rozdíl oproti ryngli, blumě

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Co se týče chuti,nevidím žádný podstatný rozdíl oproti rynglám a blumům,švestky a slívy jsou chuťově jinde,to bych nesrovnával.Konkrétně tato zlatá u nás roste,letos měla mnoho velkých plodů.Když je dobře opylená,má mnoho plodů,ale menších.Kvete brzo,hrozí mrazy,tudíž bez úrody.Na choroby netrpí,ten strom není nijak ošetřován.Když je v době dozrávání moc mokro,dotýkající se plody začnou nahnívat.Vhodná na všechny způsoby zpracování,jen na pálenku menší výdatnost.

stirecek
hodnocení

2x

Dobrý den. U mně zatím roste a plodí švestka Kometa. Plodí hojně každý rok, není v mrazové dolině. Švestek je tak hodně, že musím udělat probírku. Vezmu tyč a plody oklepu, aby se dostal vítr a sluníčko i do koruny mezi plody, a nezačaly zahnívat. Co jsem si naroubovala na myrobalán, pěstuji už do vyšší koruny a chci zasadit i tam, kde mi zmrzly květy. Pro mě chuti hlavně sladké, vůně nenápadná, nic moc. Rodina a přátele ale říkájí že super. Zrají už začátkem 7. měsíce. Fakt vynikající na marmeládu. Skoro jako z meruněk. Jinak bez postřiku, hnojivo chlévská mrva. a vápenec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]