Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palma hyne, listy usychají.Poraďte

Od: jirina odpovědí: 13 změna:
Malá palma má tyto listy, jak jsem vyfotila. Prosím poraďte, jak ji zachránit.Děkuji.
Palma hyne, listy usychají.Poraďte

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Vypadá to obecně na hodně vody. Omezte zálivku! Celkové foto by nebylo? Je to fakt palma?

Ty listy jako od palmy nevypadají. Zálivku mějte pod kontrolou,vyndejte květináč z obalu na podmisku. Píchněte podle stěny květináče špejli. I když bude povrch zeminy suchý, u dna se drží voda.Špejle bude mokrá. A kořeny musí dýchat. Proto větší mezery mezi zálivkami třeba týden, podle teploty doma. Určitě né každý den trochu zalít!

futra

Mě to přijde jako listy dračinky.

liska5

Asi. Nebo třeba lopatkovec...A to hnědnutí listů od špičky bývá obecně známkou přelití. Rostlina tlačí vodu ven, kudy se jen dá.

mate59
hodnocení

0x

To nejsou listy palmy.Tak či tak je rostlina přemokřena,omezte zálivku.

jirina
hodnocení

Milí odpovídající, všem vám moc děkuji za vaše rady.
Poslechnu‼
Opravdu to bude zaléváním.
Ještě kytku vytáhnu z keramického obalu a budu vodou šetřit.♥♥♥♥♥♥
Za vaši laskavost vám posílám hádanku: Kolik napočitáte delfínů?
Ale je to fakt těžké .Málokdo uhodne! Vkládám obrázek
Palma hyne, listy usychají.Poraďte #2
17.11.24 23:24

16

delfin
Take vidim 16
I kdyz moment, mozna 17, podle te cerne tecky delfina dole uprostred
futra

S tou tečkou -očkem máte pravdu.

bramburka
hodnocení

0x

Rychla pomoc pro prelite rostliny: vyndat cely bal z kvetinace, zabalit na 2 dny do novin nebo saveho papiru a pak vlozit zpet do kvetinace. A ted v zime hodne setrit se zalivkou!

delfin
Ja si te treti v prostredni rade vpravo vsiml! :))
Ale az po odeslani odpovedi jsem si vsiml toho ocka dole uprostred, to byl ten sedmnacty kousek ))
delfin
Omyl, to patrilo o radek dolu

jirinaa
hodnocení

0x
Znova děkuji za všechny odpovědi a rady.Vlastně už jsem to všechno, co jste mi poradili, udělala.
Jen se ještě vracím k mé hádance o delfínech:
Je jich tam opravdu 17. ()
To miminko, které zatím dva hádající nenašli, je schované pod
ocasy rodičů, v prostřední řadě vpravo. Miminku vyčuhuje kousek ploutvičky.Hezký den přeji všem!

hodnocení

0x

Tohle není list z palmy, ale z juky. Té je potřeba cca co 14 dní kápnout trochu vody. Já tu svoji sice lituji, že ji týrám suchem, ale kdysi dávno jsem ji vyklopila do dlaně, abych věděla, v jakém stavu jsou kořeny. Uhnívaly. Spíše pistolí postříkám vodou, ale i to, občas. Se zaléváním víc jak opatrně!

Palma hyne, listy usychají.Poraďte #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]