Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč opadávají poupata z vánočního kaktusu?

Od: rybicka® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

koupila jsem si tak 2-3 týdny zpět krásný vánoční kaktus, už měl popata dokonce červená a bílá. Mám ho v kuchyni na severním okně. A dneska koukám, že mu upadla 4 poupata...:( Proč mi to dělá?! Trošku jsem ho zalila,jinak nic. Co s tím aby mu neopadala všechna?

Díky za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Když vánoční kaktus nasadí poupata,nemá se s ním hýbat, aby neopadala. Což při koupi kaktusů v obchodě a přemístění domu nelze dodržet. Když jsem takový kaktus přinesla z obchodu, z květů jsem se těšila až další rok.
hodnocení

Snad to bude přemístěním, teď už s ním nebudu hýbat a budu na něj hodná :) Díky

bramburka
hodnocení

0x

Mozna tak jenom reaguje na premisteni na nove misto. Odted s nim musite zachazet jako s miminkem!
primanapady.cz/...

hodnocení

Aha, tak možná asi opatrně rosit?

hodnocení

0x

mam tudle kytku na okně v kuchyni dobrech 6 let

zalejvam kdy se mi chce hrnkem přímo do květináče nemá žádnou jinou péči

ta potvora nikdy nák extra nekvetla ale co sem se rozešel s paní co sem s ní pár let žil a ona se odstěhovala tak ta kytka rozkvetla způsobem nevídaným a od té doby kvete každej rok jak praštěná *haha*

Rostlině se asi ulevilo.:-D

12.11.24 03:17

*hej*

hodnocení

Jakože bych zkusila vystěhovat velitele domácnosti? :) No ale asi to nechám tak a budu doufat že všechna neopadají...:)

futra
hodnocení

0x

Mě ta poupata u nového kaktusu opadala vždy všechna.

hodnocení

0x
Vánoční kaktus je háklivý na změnu místa.Takže možná vám opadají i další poupata, ale příště už vám budou kvést pěkně.
hodnocení

Nojo, včera jsem jich sebrala zase 8...:( Padají jen červená, ještě jsou tam bílá (jsou na jedné kytce, tak jsou tam sesazené dvě i když to není moc vidět ) ale ty vypadají že se rozvíjejí tak jsou asi otužilejší...:)

km
hodnocení

0x

1/ přelití
2/ změna prostředí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]