Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mšice a plíseň

Od: samurraj® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

V zásadě používám na ovocné stromky (jabloň, třešeň, slivoň, hrušeň, meruňka a broskev) na mšice Mospilan a na plíseň Champion 50WG

Je možné tyto dva postřiký smíchat a aplikovat společně?

Někde jsem četl, že ovocné stromky by se měli ošetřovat proti mšicím a jiným škůdcům i na podzim nebo brzy z jara, aby se zničili přezimující jedinci. Někdo zase tvrdí, že aplikace insekticidu pouze při počínajícím vžýskytu škůdců.

To samé s fungicidem. Někdo říká, že aplikovat již na podzim někdo zase vždy až na jaře před rašením...

Jsem z toho trochu jelen, máte zkušenosti, kdy je nejlepší aplikovat tyto postřiky? Prosím rady typu nepoužívej chemii si odpusťte.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lunik
hodnocení

0x
Ano, toto smíchat můžete. Teď bych to určitě nestříkal, vždyť už to ani nemá listy. Vždy je potřeba ošetřovat až při dosažení prahu škodlivosti daného škodlivého orgasnismu. Zkuste se podívat na rostlinolékařský portál, přes zimu to můžete nastudovat.
hodnocení

No právě mě to taky připadá zbytečné aplikovat chemii na podzim, ale už se s stímto názorem setkal, proto se ptám.

jiofa
hodnocení

0x

Osobně stříkám až při možné invazi škůdců. To je podle počasí a možného nástupu škůdců a plísní. Proti plísní stříkám z jara preventivně podle počasí vícekrát. Škůdcí po zjištění výskytu. Smíchat je můžete, ale odděleně naředit a potom smíchat. Musíte to správně poměrově namíchat, aby ste si druhým přípravkem první nerozředil. Hodně slunéček přezimuje za kůrou stromů a jako předátoři ostatních škůdců je na podzim můžete rovněž zlikvidovat a to je škoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]