Mně začaly kvést po změně stanoviště. Měla jsem je na západním okně, dala je na východní a kvetou. Nekvetly roky. Třeba i dva šlahouny s květy mají, nebo jen co jeden odkvete, už je nasazený další. Zalévám je tak, že jdou do vany, celé je osprchuju a nechám ponořený celý květináč ve vodě. Subtrát i koženy se nasáknou, pak vodu vyleju, nechám okapat. doplněno 06.11.24 07:00: A hnojivo, do koupele jim dávám hnojivo na orchideje.
Pak může být opravdu důvodem nekvetení nedostatek světla. Moje na západním okně kvetly, pak došlo k zastínění okna a kvést přestaly. Po přestěhování na okno východní kvetou všechny a hodně.
Třeba prostě nemáte v bytě podmínky na pěstování orchideí. Africkým fialkám by se na severozápadě líbilo a také dokážou kvést pořád.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.