Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Phalenopsi ps nekvete a nekvete

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:

Už přes rok, listy i vzdušné kořeny přibývají. Zkoušela jem všechno možné z internetu vč přesazení .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

2x

Nahodou jsem narazila na zajimavy clanek, tak jsem si na Vas vzpomnela:
denik.cz/...

08.11.24 11:51
hodnocení

Zkusim

kmet
hodnocení

0x

Zkuste hledat pod heslem "můrovec" ireceptar.cz/...

hodnocení

Tam se ale nepíše proč nekvete.

futra
hodnocení

0x

Také mě pořád nekvetou.Roste a tak se mu daří.Zkuste si koupit takovou tu pipetku s kapalným,, životabudičem,, pro orchideje.Mají je v květince.

pb®
hodnocení

0x
Mně začaly kvést po změně stanoviště. Měla jsem je na západním okně, dala je na východní a kvetou. Nekvetly roky. Třeba i dva šlahouny s květy mají, nebo jen co jeden odkvete, už je nasazený další. Zalévám je tak, že jdou do vany, celé je osprchuju a nechám ponořený celý květináč ve vodě. Subtrát i koženy se nasáknou, pak vodu vyleju, nechám okapat.
doplněno 06.11.24 07:00: A hnojivo, do koupele jim dávám hnojivo na orchideje.
hodnocení

Bohužel mám jen jedno okno a Tpto na zapadosever

pb®

Pak může být opravdu důvodem nekvetení nedostatek světla. Moje na západním okně kvetly, pak došlo k zastínění okna a kvést přestaly. Po přestěhování na okno východní kvetou všechny a hodně.

Třeba prostě nemáte v bytě podmínky na pěstování orchideí. Africkým fialkám by se na severozápadě líbilo a také dokážou kvést pořád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]