Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samoostřící pila Oregon

Od: jonas® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost spilou Oregon CS1500 - údajně má funkci, která sama naostří řetěz. Opravdu to tak je a je to naostření dostačující? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V obchodě jsem se na ten zázrak samoostření díval, no já bych to nechtěl. Normálně se řetěz brousí pilníkem či bruskou z čela zubu, takže se zub stává užší a užší. Tady to fungujevúplně jinat, brousí to řetěz zeshora, takže je řetěz nižší a nižší.

Jak to funguje v praxi, těžko říci, prodejce samozřejmě na to pěl jen chválu. Osobně mě to vůbec nejde pod kůži a nechtěl bych to ani za zlatý prase.

Celý život brousím řetězy ručně, tedy pokud nechytnu kámen, to je potom na brusku.

hodnocení

0x
Nekupovat, je to jen na přibroušení.
Zub to NEPODBROUSÍ jako klasický pilník, nebo bruska určena přímo na broušení řetězů.
Nekupovat

hodnocení

0x

Elektrickou řetězovku si může koupit jen opravdový masochista, bez ohledu na to, jestli se sama ostří, což je jako funkce z principu naprostý nesmysl.

Párkrát jsem už řezal a nějak si neumím při té práci představit, že by se okolo mě motal kábl.

To je asi věc názoru, v dílně na krácení prken a fošen je elektrická naprosto ideální. Jen nemám rád pily s motorem v ose. Mě strašně vadí jak se při každým puštění celá pila natočí na bok, to je peklo.
@ernie já bych zase na svoje domácí řezání už nechtěl benzínovou pilu. Hluk, smrad, míchání benzínu s olejem, skladování, furt to startovat nebo to poslouchat na volnoběh. Takhle si naskládám dřevo na kozu, chytnu pilu, zmáčknu tlačítko, uříznu, pustím tlačítko a je ticho. Kabel mi u toho nijak nepřekáží a když na to přijde, můžu s ní řezat i v dílně a nepřiotrávím se u toho.
re4zon
Jestli nekdo neumi pracovat s kabelem, je to lempl. Znamy treba reze drevo v malem pristavku,uz vidim, jak tam saskuje s benzinovou, to aby tam mel jeste odvetravani..
Ernie možná myslel, že je lepší akumulátorová, nevím, třeba to upřesní
Když už benzín, tak jedině moderní konstrukci, dobře serizenou, s katalyzátorem. Ne nějaká 30let stará "poctivá"
Nejvíc ekologická je elektrická pila na kabel + výroba el.energie v atomových elektrárnách.
Co to je za zelenou dobu, všude mraky akumulátorů(dom.spotrebice, zahradní Aku nářadí, pavrbanky)...ekologie jak prase

hodnocení

Taky si myslím, že to nenahradí plnohodnotné broušení. Ale chybí názor od někoho s osobní zkušeností.

Měl jsem v podstatě to samý na pile EINHEL , ale na ty opravdu německý, vyrobeny v Německu.
Byla skvělá, extra lehká, mazání řetězu bez čerpadla. Maximální kvalita a jednoduchost
V místě zeleného kolečka bylo tlačítko a zevnitř tlačítka brusný korund, co řetěz při stlačení nabrousil.
Ale je to tak na jedno až dvě "přelíznutí"
Samoostřící pila Oregon
Červená šipka - když se rozsvítila červená kontrolka, je lepší dát pilu odpočinout -přehřátí motoru
Nejlehčí kvalitní pila co kdy byla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]