Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost spilou Oregon CS1500 - údajně má funkci, která sama naostří řetěz. Opravdu to tak je a je to naostření dostačující? Děkuji.
V obchodě jsem se na ten zázrak samoostření díval, no já bych to nechtěl. Normálně se řetěz brousí pilníkem či bruskou z čela zubu, takže se zub stává užší a užší. Tady to fungujevúplně jinat, brousí to řetěz zeshora, takže je řetěz nižší a nižší.
Jak to funguje v praxi, těžko říci, prodejce samozřejmě na to pěl jen chválu. Osobně mě to vůbec nejde pod kůži a nechtěl bych to ani za zlatý prase.
Celý život brousím řetězy ručně, tedy pokud nechytnu kámen, to je potom na brusku.
Elektrickou řetězovku si může koupit jen opravdový masochista, bez ohledu na to, jestli se sama ostří, což je jako funkce z principu naprostý nesmysl.
Párkrát jsem už řezal a nějak si neumím při té práci představit, že by se okolo mě motal kábl.
Taky si myslím, že to nenahradí plnohodnotné broušení. Ale chybí názor od někoho s osobní zkušeností.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.