Dobry vecer, vazeni radci. Koukal jsem na pocasi a cca za 3 tydny uz bude v noci kolem nuly. Mam na balkone kde co, ale vetsina jsou jednorocky. 2-3 rostliny jsou ale udejne celorocky, ale mraz nesnesou. Dotaz - mam se o ne starat stejne, jako o ty interierove? Tzn 1 tydne mirna zalivka vlhkost se jim drzi dlouho cca 10 dnu. Chci uchovat pekne exterierove rostliny v interieru.
Pozor na hmyz,ať si ho nedonesete domů.Jako mně vykvetly nádherně bílé petůnky vysemeněné z loňska a ejhle koník,co tam asi přebývá.či co a byl dost velký,toho bych nechytla do ruky ani za nic.
Toho jsem se taky bal. Ovzvlast me irituji ruzne male musky. Ale kochlik uz je 3ti den v pokoji a i pres nastrezene zlute lepive papirky se nic nechytlo a nic neleta. Pomalu presunu zbytek cca 3 kochliky. Dekuji za radu.
Venkovní rostliny /muškáty, agáve/ dám do pokoje, kde netopíme. Muškáty mají ještě krásné květy, ale uvnitř opadají a je z toho nepořádek, tak je s těžkým srdcem ostříhám ještě venku. Zatím mrazíky nehrozí, tak je ještě čas. Oleandr jsem také tahala dovnitř, už ho nemáme, měl stále puklice. Doma rostliny občas během zimy zaleju.
Jaké květiny? Do kolárny nebo do garáže dávám fuchsie, muškáty, bougenvilleu, okrasný lilek...Čím chladněji, tím méně zalévat. Muškáty vydrží bez vody i týdny. V kolárně paneláku co 10 dní. Přelité všechny uhnívají. Chce to sledovat. Mívám u nich papír na záznamy o zálivce.
Mam pouze byt, takze ani sklep ani jine vedlejsi prostory. Necham to asi v kuchyni, tam neplanuji moc topit... Dekuji za radu.
liska5
Sousedka když odjíždí, zalévám jí pokojovky a mezi nimi má pár muškátů. Jsou nejmíň šestileté a pořád doma, nikdy je nedala ven. Tak tyhle to ustojí. Dobré je zakrátit je. Třeba i na 1/3. Když je v zimě méně světla, ony se vytahují, někdy až překlápí.
Děkuji, ale muškáty mám v tak velkých nádobách, že se mi to do bytu nevejde. Takže chudinkám bude v zimě kosa, pokud by to náhodou vydržely...
liska5
Muškáty zmrznou. Jedině větvičky ulomené v kolínku a obrané o spodní listy napíchat doma do vlhkého /né mokrého/ substrátu, jestli nějaký zakoření, neb toto se dělá zjara z těch zimovaných na sklepních okýnkách..
Zdravím.koukam žádná odpověď...divné kdyz váš nick je snad všude.. .říká se jednoletky a víceletá a nesnáším termín cca tzv cirka Stěhování z chladu do tepla by nemelo být prudké mohly by zvadnout pokud to nejsou květiny které mají v zimě vegetační klid při minimální zalivce a pobytem spíše v chladu a tmě aby se netahly za světlem tak si můžou užívat lázně i ve vašem obýváku při rozumne zalivce podle velikosti a apetitu květiny A taky pozorovat jestli není na rostline černý pasažér...ne policajt ale nějaký škůdce, často mi na jaře výletaji z hlíny malé vosy ..těším se na další nové poznatky pokud se tu vyskytnou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.