Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jak jste na tom letos s vlašskými ořechy?
Každý rok sbíráme již několik let v areálu v práci asi z osmi stromů kvanta ořechů a letos na nich není jediný ořech
Netušíme co se stalo, koukal jsem na historii počasí na jaře a žádné výrazné mrazy zde nebyly.Jde o lokalitu Kolínsko.
Vysvětlí někdo tuto záhadu?
Díky za diskusi.
Vše pomrzlo. Není vlašák, jablko, švestky, broskve, nebyly jahody. Tuchoraz jablka prodává.
Ale letos jsem sklidila košíček lískových oříšků z náletu.
Rajčatům počasí vyhovovalo. Je říjen a já mám na záhonku ještě poslední zbytečky.
Jsem u Českého Brodu.
No holt to asi pomrzlo, ale letos zde nebyly takové jarní mrazy oproti jiným letům kdy ořechy byly.
Viz.Obr.Ale asi byly v blbou dobu.
takové statistiky jsou úplně k prdu... Tady jde o to, že se děje to, že velmi časně na jaře přijde vlna velkého oteplení. A některé totálně hloupé rostliny, např. meruňky okamžitě kvetou. Letos ovšem ta vlna tepla byla taková, že pomrzlo i mnoho "rozumnějších" rostlin, co reagují pomaleji. Ořešáci a ovocné stromy jsou tak někde mezi, takže jsou roky, kdy to dají a kdy to nedají. Je celkem viditelné, že nastávající roky mohou být pro některé oblíbené stromy likvidační.
Tak tento rok bol slabší na orech vlaský,niečo pomrzlo,niečo ostalo asi 50 %. Lieskovcov mám až až. Čo omrzlo bolo hrozno a marhule, čerešne super,tiež mirabelky a jablka som vyvážal ako odpad,toľko ich bolo,najmä tých letných. Východ Slovenska asi cca 150 metrov nad morom v kotline kde je chlad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.