Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jak jste na tom letos s vlašskými ořechy?
Každý rok sbíráme již několik let v areálu v práci asi z osmi stromů kvanta ořechů a letos na nich není jediný ořech ![]()
Netušíme co se stalo, koukal jsem na historii počasí na jaře a žádné výrazné mrazy zde nebyly.Jde o lokalitu Kolínsko.
Vysvětlí někdo tuto záhadu?
Díky za diskusi.
1x
Vše pomrzlo. Není vlašák, jablko, švestky, broskve, nebyly jahody. Tuchoraz jablka prodává.
Ale letos jsem sklidila košíček lískových oříšků z náletu.
Rajčatům počasí vyhovovalo. Je říjen a já mám na záhonku ještě poslední zbytečky.
Jsem u Českého Brodu.
0x
Tento rok budeme holt na jablkách do štrůdlu, no.
No holt to asi pomrzlo, ale letos zde nebyly takové jarní mrazy oproti jiným letům kdy ořechy byly.
Viz.Obr.Ale asi byly v blbou dobu.

takové statistiky jsou úplně k prdu... Tady jde o to, že se děje to, že velmi časně na jaře přijde vlna velkého oteplení. A některé totálně hloupé rostliny, např. meruňky okamžitě kvetou. Letos ovšem ta vlna tepla byla taková, že pomrzlo i mnoho "rozumnějších" rostlin, co reagují pomaleji. Ořešáci a ovocné stromy jsou tak někde mezi, takže jsou roky, kdy to dají a kdy to nedají. Je celkem viditelné, že nastávající roky mohou být pro některé oblíbené stromy likvidační.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.