Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mam na zahrade asi 7 letou kroucenou vrbu. Na jare jsem ji orezala a vsimla jsem si, ze na kmenu jsou piliny - myslela jsem, ze to je z toho, jak jsem ji rezela a neresila jsem to. Dneska jsem si vsimla, ze cely kmen je posety dirkymi - cca jako od cervotoce mozna trochu vetsi a je jich tam opravdu spousty cca 5 cm od sebe a po celem kmenu na novejsich vetvich to neni. Strom jinak vypada dobre - krasne obrusta. Prosim poradite co to je jak s tim bojovat - muze to napadnou i jiny strom?
Diky moc za vsechny rady - nerada bych o strom prisla je moc krasny, ale bojim se, ze to chytnou i dalsi stromy.
Diky
Tofi
Tak jsem zkusila, jak jsem nekde cetla, ze mam do tech der strkat drstek, ze drevolpen ma dlouhe dirky, ale drat tam sle jen par milimentru. Byla jsem bezradna a tak jsem se nakonec rohodla koupit klasicky spej na hmyz a do kazde dirky jsem poctive strikla - sice jsem se trochu bala, aby to vrba prezila, ale rikala jsem si, ze pokud skudce beznicim, tak mi stejne asi vrba odejde a navic horzi, ze mi to napadne i jiny strom.
No a presdstav te si, ze z tech direk zacali vylezat cerni broucci vypadaly jako kurovec. Nevim jeslti to muze napadnout i vrbu - vim jen o smrakch ,ale je pravda, ze pred casem jsme meli ve sklepe drevo napadane kurovcem. No a ty broucic, jak vylezli tak chcipli po 14 dnech jsem to udelala znovu a to uz vylezli asi jen dva. A vypada to, ze jsem se jich asi zbavila a vrba to take prezila
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.