Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké květiny do bytu

Od: charlie1366* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jaké květiny se hodí do paneláku?:)Je tu dost suchý vzduch,a kna mám východ.Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

3x

doporučuji tlustici. Vydrží všechno, sluníčko i stín a hlavně sucho.

lidka*

Zdravím myse! Tlustice se mi moc líbí, ale marně sháním odnož. Z kanceláře jsem na ni koukala na okně v sousedním domě. Ale než jsem se dostala k tomu, vyžebrat si odnož, tak mi paní umřela. A potom už mi bylo blbé říkat si pánovi o odnož, bohužel. *nevi*

myse*

prodávají ji v bauhausu okolo kaktusů - úplně malinkatou za pár pětek...

mám ráda, že vypadá jako malý stromek

papene*

*slunce*Zdravím Lidko,

přečetla jsem si starší dotaz a mám tlustice.

Akorát tomu říkáme tlustokožec.

Odnože mámé,darujeme.

Vymyslete jak a můžete pěstovat.

lidka*

Ahoj papene, díky moc! *placni* Už mám odnož slíbenou, ale i tak jsi mě potěšila nabídkou. Máme to k sobě trochu daleko, podle posvícení jsem koukala, že to je za Prahou cca 40 km a z Prahy k nám na sever ještě další stovka. Ale třeba jednou hodíme řeč i v reálu. Držím palce ať se oslava vydaří a přeji hezký večer! :)

papene*

*placni*Tak třeba příště.

Posvícení s oslavou je příští víkend.

Snad počasí dovolí sedět venku.

Díky a mějte se.

antynka*
hodnocení

2x

Já jsem nikdy v suchém bytě neměla problém s Dracenou. Ta vydrží jakoukoli péči i tu moji (já jsem ten typ co umoří i kaktus :)) I když teď se snažím a začínám experimentovat. Jenom se nelekejte - Dracena odhazuje spodní listy - vždycky uschnou a opadnou - prý je to normální - tedy alespoň u těch mých dvou a to už je mám řadu let.

doplněno 27.07.09 20:07:

Ještě doplňuji, také jsem bydlela v extrémně suchém bytě, Dracenu jsem občas rosila (a když říkám občas, tak myslím tak maximálně jednou za měsíc)

lidka*
hodnocení

2x

Já se určitě přimlouvám za tuto pnoucí kytičku. Ta nikdy nezklame, je velice nenáročná, udělá parádu a krásně se množí. Měla jsem ji v kanceláři, mám asi 4 doma a udělala jsem odnože pro celou rodinu. *tuc*

jiho.ceskestavby.cz/...

doplněno 27.07.09 20:34:

Charlie, ještě mi nedá, abych nedoporučila lopatkovec. To je kytička zlatíčko, která přežije i horší zacházení. Když někdo zapomíná zalévat, trochu svěsí listy a žadoní o vodu. A zase se vzpamatuje a dělá radost! *uspech*

kvetiny.tobudetecubr.net/...

Ach Liduško, já jsem zabila i spatifylum... doma mám jenom voskovku, která je mojí péčí tak otužilá, že přežije i atomový výbuch, a svícník, který se asi zbláznil a kvete jak šílený, stovky květů nepřetržitě, ale za to já fakt nemůžu...

lidka*

Milá kolegyně, ono někdy můžete dělat možné - nemožné a prostě se nevede. Já nejsem žádný odborník, ale mám kytky strašně ráda. A snažím se je opečovávat, jak to jde. Jak jsem se stěhovala, některé to nepřežily, ale už jsem na tom zase celkem dobře. A když se snaží pěkně růst, tak je o pohladím a pochválím. Ale jinak jsem fakt normální. :D Teď mám zase opačný problém, že mám krásné hluboké parapety na spoustě oken, ale od východu - jih - k západu se spoustou sluníčka a tak je musím přes poledne občas i stěhovat do stínu. Asi začnu zkoušet fialky. No a právě voskovka mě nepřežila stěhování. Takže, kdyby to šlo, až pojedete okolo :) - věnuji Vám šplhavník - roste ve vodě, v hlíně - ten prostě fakt přežije všechno. Svícník neznám, kouknu na něj. Teď mám novou krásnou gardénii, ta mi musí vydržet, protože ji mám od vnučky. Ale jinak si raději pěstuji z odnoží od přátel - z obchodu nemám dobré zkušenosti (nevydrží jiné klima, škůdci apod.). Hezký podvečer! *placni*

doplněno 28.07.09 17:13:

Zajímavá kytička, v závěsné nádobě vypadá moc pěkně. *palec*

innkas*

Na parapet s poledním sluncem dejte kytky,kterým nevadí a nemusíte je stěhovat.Zcela určitě tam vydrží mučenka,tlustice,kaktusy aj. sukulenty,jako třeba smrdutka,dokonce i šáchor snese plné slunce,ale nesmí zůstat bez vody,je to bahenní rostlina,musí být pořád ve vodě.Letos jsem koupila rostlinku,která se jmenuje bougainvillea,vždycky se kochám její krásou u moře.Tady se musí dát na zimu do bytu,ale v létě chce sluníčko (může i na balkon nebo zahradu) a nádherně kvete.

Pokod zkusíte fialky,na polední úpal je nedávejte-spálí se listy.Jinak jsou nenáročné a krásné,nesnášejí přemokření,zalévejte,až je hlína suchá.

hodnocení

2x

Doporučuji dracenu,zelenec ten přežije vše,stejně i potos.Jinak orchideje jsou nádherné a nenáročné,těší hodně dlouhou dobu,potom aloe,krásná je barevná kopřiva,monstera,maranta...no prostě výběr i do paneláku je velmi velký,hlavně se musíte starat,zalívat,hnojit a chválit a povídat si s nima.píšu vše ze zkušeností,mám barák plný kytek i terasu...je to moje velké hobby..tak hodně štěstí při výběru,začněte levnějšíma,ať vás to moc nemrzí,když nějaká zahyne,taky se to stane,i zkušeným.

innkas*
hodnocení

2x

Já mám kytky snad všude,protože je miluju a zřídka kdy nějaká nevydrží.Nejde o to,že bydlíte v bytě (já taky) ,ale jak se o ně staráte.Každá kytička má jiné nároky,když koupím něco,co neznám, tak si přečtu v knížce o pokojových rostlinách co potřebuje.Ale rozhodně bych netvrdila,že nějaká vydrží všechno,mé tchyni uhynula i tlustice,která je celkem odolná.

To já jsem jednou zase utopila zelenec,zdálo se mi,že má divnou barvu a já myslela,že chce zalít,jenže on spíš snese přesušení-jak praví moudrá kniha-a tak chudák nevydržel,nejspíš mu uhnily kořeny.Pak jsem zjistila v knize,kde jsem dělala chybu a mám ho zase.doma mi říkají,že to tu je jak v květinářství,ale mě to baví.

amlim*
hodnocení

1x

Mě se daří fikus benjamín,(to už je strom),ibišky a hoja,také orchideje.Sousedka říká ,že mám "zelené ruce".Já kytičky miluji!Letos jsem si vypěstovala na balkoně slunečnice,tak mám velkou radost:*slunce*

hodnocení

1x

Atrama to vypsala moc hezky. V podstatě, když budete dostatečně rosit, kytkám se to bude líbit moc. A s kytkami se zlepší celý byt. A vlhkost vzduchu i pro lidi. Vysychání sliznic není nic dobrého. *hej*Zaléváním a rosením ovzduší zlepšíte a pro sebe vytvoříte zdravější prostředí..Nebudete muset dávat ani odpařovače, ani mokré ručníky na topení. Všechno zařídí kytky. :DTen lopatovec, kromě jiných, je úžasný. Je v několika velikostech. Ten menší jsem včera viděla v IKEA. *palec* Mám ten velký už několik let a je nádherný! Kvete stále a když se zatváří smutně, vím, že musím zalít všecky kytky. Dokonce jsem někde četla, že je vhodný tam, kde se kouří. Ale vpodstatě se u vás může líbit spoustě květin a třeba nelíbit osvědčeným druhům. Je třeba vyzkoušet.*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]