Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat jaké květiny se hodí do paneláku?Je tu dost suchý vzduch,a kna mám východ.Děkuji
Zdravím myse! Tlustice se mi moc líbí, ale marně sháním odnož. Z kanceláře jsem na ni koukala na okně v sousedním domě. Ale než jsem se dostala k tomu, vyžebrat si odnož, tak mi paní umřela. A potom už mi bylo blbé říkat si pánovi o odnož, bohužel.
prodávají ji v bauhausu okolo kaktusů - úplně malinkatou za pár pětek...
mám ráda, že vypadá jako malý stromek
Zdravím Lidko,
přečetla jsem si starší dotaz a mám tlustice.
Akorát tomu říkáme tlustokožec.
Odnože mámé,darujeme.
Vymyslete jak a můžete pěstovat.
Ahoj papene, díky moc! Už mám odnož slíbenou, ale i tak jsi mě potěšila nabídkou. Máme to k sobě trochu daleko, podle posvícení jsem koukala, že to je za Prahou cca 40 km a z Prahy k nám na sever ještě další stovka. Ale třeba jednou hodíme řeč i v reálu. Držím palce ať se oslava vydaří a přeji hezký večer!
Já jsem nikdy v suchém bytě neměla problém s Dracenou. Ta vydrží jakoukoli péči i tu moji (já jsem ten typ co umoří i kaktus ) I když teď se snažím a začínám experimentovat. Jenom se nelekejte - Dracena odhazuje spodní listy - vždycky uschnou a opadnou - prý je to normální - tedy alespoň u těch mých dvou a to už je mám řadu let.
Ještě doplňuji, také jsem bydlela v extrémně suchém bytě, Dracenu jsem občas rosila (a když říkám občas, tak myslím tak maximálně jednou za měsíc)
Já se určitě přimlouvám za tuto pnoucí kytičku. Ta nikdy nezklame, je velice nenáročná, udělá parádu a krásně se množí. Měla jsem ji v kanceláři, mám asi 4 doma a udělala jsem odnože pro celou rodinu.
Charlie, ještě mi nedá, abych nedoporučila lopatkovec. To je kytička zlatíčko, která přežije i horší zacházení. Když někdo zapomíná zalévat, trochu svěsí listy a žadoní o vodu. A zase se vzpamatuje a dělá radost!
Ach Liduško, já jsem zabila i spatifylum... doma mám jenom voskovku, která je mojí péčí tak otužilá, že přežije i atomový výbuch, a svícník, který se asi zbláznil a kvete jak šílený, stovky květů nepřetržitě, ale za to já fakt nemůžu...
Milá kolegyně, ono někdy můžete dělat možné - nemožné a prostě se nevede. Já nejsem žádný odborník, ale mám kytky strašně ráda. A snažím se je opečovávat, jak to jde. Jak jsem se stěhovala, některé to nepřežily, ale už jsem na tom zase celkem dobře. A když se snaží pěkně růst, tak je o pohladím a pochválím. Ale jinak jsem fakt normální. :D Teď mám zase opačný problém, že mám krásné hluboké parapety na spoustě oken, ale od východu - jih - k západu se spoustou sluníčka a tak je musím přes poledne občas i stěhovat do stínu. Asi začnu zkoušet fialky. No a právě voskovka mě nepřežila stěhování. Takže, kdyby to šlo, až pojedete okolo - věnuji Vám šplhavník - roste ve vodě, v hlíně - ten prostě fakt přežije všechno. Svícník neznám, kouknu na něj. Teď mám novou krásnou gardénii, ta mi musí vydržet, protože ji mám od vnučky. Ale jinak si raději pěstuji z odnoží od přátel - z obchodu nemám dobré zkušenosti (nevydrží jiné klima, škůdci apod.). Hezký podvečer!
Zajímavá kytička, v závěsné nádobě vypadá moc pěkně.
Na parapet s poledním sluncem dejte kytky,kterým nevadí a nemusíte je stěhovat.Zcela určitě tam vydrží mučenka,tlustice,kaktusy aj. sukulenty,jako třeba smrdutka,dokonce i šáchor snese plné slunce,ale nesmí zůstat bez vody,je to bahenní rostlina,musí být pořád ve vodě.Letos jsem koupila rostlinku,která se jmenuje bougainvillea,vždycky se kochám její krásou u moře.Tady se musí dát na zimu do bytu,ale v létě chce sluníčko (může i na balkon nebo zahradu) a nádherně kvete.
Pokod zkusíte fialky,na polední úpal je nedávejte-spálí se listy.Jinak jsou nenáročné a krásné,nesnášejí přemokření,zalévejte,až je hlína suchá.
Doporučuji dracenu,zelenec ten přežije vše,stejně i potos.Jinak orchideje jsou nádherné a nenáročné,těší hodně dlouhou dobu,potom aloe,krásná je barevná kopřiva,monstera,maranta...no prostě výběr i do paneláku je velmi velký,hlavně se musíte starat,zalívat,hnojit a chválit a povídat si s nima.píšu vše ze zkušeností,mám barák plný kytek i terasu...je to moje velké hobby..tak hodně štěstí při výběru,začněte levnějšíma,ať vás to moc nemrzí,když nějaká zahyne,taky se to stane,i zkušeným.
Já mám kytky snad všude,protože je miluju a zřídka kdy nějaká nevydrží.Nejde o to,že bydlíte v bytě (já taky) ,ale jak se o ně staráte.Každá kytička má jiné nároky,když koupím něco,co neznám, tak si přečtu v knížce o pokojových rostlinách co potřebuje.Ale rozhodně bych netvrdila,že nějaká vydrží všechno,mé tchyni uhynula i tlustice,která je celkem odolná.
To já jsem jednou zase utopila zelenec,zdálo se mi,že má divnou barvu a já myslela,že chce zalít,jenže on spíš snese přesušení-jak praví moudrá kniha-a tak chudák nevydržel,nejspíš mu uhnily kořeny.Pak jsem zjistila v knize,kde jsem dělala chybu a mám ho zase.doma mi říkají,že to tu je jak v květinářství,ale mě to baví.
Atrama to vypsala moc hezky. V podstatě, když budete dostatečně rosit, kytkám se to bude líbit moc. A s kytkami se zlepší celý byt. A vlhkost vzduchu i pro lidi. Vysychání sliznic není nic dobrého. Zaléváním a rosením ovzduší zlepšíte a pro sebe vytvoříte zdravější prostředí..Nebudete muset dávat ani odpařovače, ani mokré ručníky na topení. Všechno zařídí kytky. :DTen lopatovec, kromě jiných, je úžasný. Je v několika velikostech. Ten menší jsem včera viděla v IKEA.
Mám ten velký už několik let a je nádherný! Kvete stále a když se zatváří smutně, vím, že musím zalít všecky kytky. Dokonce jsem někde četla, že je vhodný tam, kde se kouří. Ale vpodstatě se u vás může líbit spoustě květin a třeba nelíbit osvědčeným druhům. Je třeba vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.